Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Panos sadlar om från baddräkter till restaurang

 
  • Panos Papadopoulos har öppnat restaurangen Panos Panos Tavern.

    Panos Papadopoulos har öppnat restaurangen Panos Panos Tavern.

  • Restaurangen Panos Panos Tavern är belägen på Teknologgatan 3, fd Törnströms kök.

    Restaurangen Panos Panos Tavern är belägen på Teknologgatan 3, fd Törnströms kök.

  • Medelhavsmat och rätter från det grekiska köket finns på menyn. Panos Tavern har också två egna ölsorter, Eros Lager och Agia IPA.

    Medelhavsmat och rätter från det grekiska köket finns på menyn. Panos Tavern har också två egna ölsorter, Eros Lager och Agia IPA.

Föregående
Nästa
 
2019 sålde Panos Papadopoulos majoriteten av baddräktföretaget Panos Emporio - nu satsar han istället på restaurangbranschen.

I slutet av september 2021 öppnade Panos Papadopoulos restaurangen Panos Panos Tavern på Teknologgatan 3 i Göteborg. En helt ny bransch för honom, men en dröm han har haft sedan han var barn och som över tid förstärkts genom hans otaliga resor världen över.
 
Öppningen gick snabbt, efter att ha tagit över Törnströms köks lokaler, så tog det två månader att skapa restaurangdrömmen Panos Panos Tavern. Arbetet innebar allt från stora övergripande förändringar till val av möbler, porslin och lampor.

 – Jag har verkligen skapat min egen grej, något som inte följer trender och normer utan som är helt och hållet jag. De som känner mig vet att jag går igång på det omöjliga. Med hårt arbete, envishet och kreativitet kommer man långt. Hur svårt kan det vara, säger Panos Papadopoulos med ett leende.

Han har satsat på en mysig och hemtrevlig atmosfär med en mixad meny där man lagt tyngdpunkt på det grekiska köket och medelhavsmat.  Lokalproducerade råvaror  är i fokus och dryckesutbudet bjuder på ett par lokala överraskningar. Bland annat har Panos tagit fram två egna ölsorter, Eros Lager och Agia IPA. Ölen är svenskproducerat och hantverksmässigt tillverkade.

På menyn finns bland annat  Carpaccio med picklade krassebär, äggulekräm, pinjenötter, rostad paprika och  saganakiost , grillad calamari fylld med sobrasada, ragu på potatis, fänkol, cime de rapa och saffran. På menyn finns även den cypriotiska osten haloumi med valnötsvinegrett, endivesallad och brända druvor.


Av: Annika Rådlund  Foto: Panos Panos Tavern