Panos sadlar om från baddräkter till restaurang
26 Jan 2022
I slutet av september 2021 öppnade Panos Papadopoulos restaurangen Panos Panos Tavern på Teknologgatan 3 i Göteborg. En helt ny bransch för honom, men en dröm han har haft sedan han var barn och som över tid förstärkts genom hans otaliga resor världen över.
Öppningen gick snabbt, efter att ha tagit över Törnströms köks lokaler, så tog det två månader att skapa restaurangdrömmen Panos Panos Tavern. Arbetet innebar allt från stora övergripande förändringar till val av möbler, porslin och lampor.
– Jag har verkligen skapat min egen grej, något som inte följer trender och normer utan som är helt och hållet jag. De som känner mig vet att jag går igång på det omöjliga. Med hårt arbete, envishet och kreativitet kommer man långt. Hur svårt kan det vara, säger Panos Papadopoulos med ett leende.
Han har satsat på en mysig och hemtrevlig atmosfär med en mixad meny där man lagt tyngdpunkt på det grekiska köket och medelhavsmat. Lokalproducerade råvaror är i fokus och dryckesutbudet bjuder på ett par lokala överraskningar. Bland annat har Panos tagit fram två egna ölsorter, Eros Lager och Agia IPA. Ölen är svenskproducerat och hantverksmässigt tillverkade.
På menyn finns bland annat Carpaccio med picklade krassebär, äggulekräm, pinjenötter, rostad paprika och saganakiost , grillad calamari fylld med sobrasada, ragu på potatis, fänkol, cime de rapa och saffran. På menyn finns även den cypriotiska osten haloumi med valnötsvinegrett, endivesallad och brända druvor.
Av: Annika Rådlund Foto: Panos Panos Tavern
26 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"