Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Söker 3 400 medarbetare inför säsongen 2022

 
Söker 3 400 medarbetare inför säsongen 20223400 personer ska nu anställas av Park and resorts, bland annat i matkioskerna, barer och restauranger. Nu har Parks and Resorts inlett den årliga rekryteringen av nya medarbetare inför sommarens säsong på Gröna Lund, Kolmården, Furuvik och Skara Sommarland. Drygt 3 400 personer behöver anställas och det finns ett särskilt stort behov av nya medarbetare till restauranger och matkiosker.

Nu inleds den årliga rekryteringen av säsongspersonal för Gröna Lund, Kolmården, Skara Sommarland och Furuvik. 3 400 medarbetare behöver totalt anställas i parkerna, där man bland annat söker kockar, karusellförare, hovmästare, tekniker, sockervaddssnurrare, bartenders, djurvårdare, badvärdar, serveringspersonal, djurvisningsvärdar, lokalvårdare, teatervärdar, ekonomer, spelvärdar, receptionister och spöken.

– Just nu pågår förberedelserna för fullt med att göra våra parker redo inför premiärerna och det är därför med stor glädje som vi nu också inleder rekryteringen av 3 400 nya medarbetare! Vi söker alltifrån attraktionsförare och djurvårdare till restaurangpersonal och tekniker. Som vanligt fokuserar vi på en bred mångfald bland våra medarbetare och man behöver oftast inte ha vare sig utbildning eller erfarenhet tidigare, då vi utbildar all vår personal i både service, värdskap och funktion i vår egen Parks and Resorts Academy, säger Ida Troive, HR-chef på Parks and Resorts.

Varje år får Parks and Resorts in nära 30 000 ansökningar till sina fyra parker. För majoriteten av tjänsterna sker den första delen i ansökningsprocessen via ett webbaserat servicetest, där den som får högst poäng också blir kallad till intervju. På så vis blir det ett opartiskt urval av kandidater som kallas till intervju, då webbtestet inte tar någon hänsyn till ålder, ursprung, bakgrund, kultur eller annat. Servicetestet är bland annat en del av Parks and Resorts mångfaldsarbete där man jobbar efter devisen ”en park för alla”, både vad gäller gäster och medarbetare.

På Gröna Lund ska man anställa 1500 nya medarbetare, i år är det främst inom restaurang och parkfood som det finns ett behov. Man söker främst serveringspersonal, kockar, bartenders, restaurang och parkfood som det finns ett behov. Man söker främst serveringspersonal, kockar, bartenders, souschefer och hovmästare. 
På Kolmården planerar man att anställa 850 personer och där söker också främst inom restaurang, men även visningsvärdar till djurverksamheten, showvärdar till Bamses Värld och inom hotellverksamheten.
På Skara sommarland söker man 500 medarbetare, främst för arbete med attraktionerna på tivolit.
På Furuvik i Gävle ska man anställa 550 personer och där ser man nu ett särskilt behov av kockar och attraktionstekniker.

Rekrytering och utbildning kommer att genomföras enligt rådande restriktioner och rekommendationer. Alla parker är förberedda på att öppna på ett omsorgsfullt sätt enligt rådande föreskrifter och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Parks and resorts