Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Texas Longhorn planerar att dubbla antalet restauranger

 
Texas Longhorn planerar att dubbla antalet restaurangerTexas Longhorn har idag 30 enheter runt om i Sverige och planerar att dubbla antalet enheter inom tre år. Steakhousekedjan menar att de har klarat sig bra trots pandemin och ser  ljust på framtiden. Nu söker man lokaler och franchisetagare i flertalet städer.

För att nå expansionsmålet om att dubbla antalet restauranger från dagens 30 inom tre år ska i snitt 10 nya restauranger öppnas varje år under en treårsperiod. Fokus ligger på att konvertera redan befintliga verksamheter till Texas Longhorn-konceptet samtidigt som man söker efter renodlade nyetableringar.

– Vi vill göra fastighetsägare och franchisetagare medvetna om hur flexibelt och starkt vårt koncept är. Texas har funnits i över 30 år och har under denna tid haft en och samma ägare. Med en ny meny och ny interiör rustar vi för framtiden. Lokalmässigt är en optimal yta 180 kvadratmeter även om det kan variera en aning beroende på stad och läge, säger Patrik Engman, etableringsansvarig på Texas Longhorn.

Företagets grundare Philip Huntzinger öppnade sin första restaurang 1994 på S:t Paulsgatan i Stockholm och idag finns ett 30-tal restauranger. Nu vill man expandera och 10 befintliga franchisetagare  vill nu öppna ytterligare en Texas-restaurang:

- Vi har drivna och duktiga franchisetagare som brinner för konceptet lika mycket som vi gör och som trots en rådande pandemi vill öppna en till restaurang. Det är ett kvitto på att vi har ett vinnande koncept och ett starkt varumärke, avslutar Patrik Engman.

Texas Longhorn söker nu lokaler och franchisetagare i  både Norrköping, Nyköping, Sundsvall, Luleå, Umeå, Gävle, Karlskrona, Lund, Göteborgsområdet och Stockholmsområdet.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Texas Longhorn