Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytt datum är satt för Gastro Nord och Lounge expo

 
Nytt datum är satt för Gastro Nord och Lounge expoGastro Nord och Lounge expo var tänkt att arrangeras i mars men flyttas nu fram till oktober. Branschmässorna Gastro Nord och Lounge expo flyttar fram till hösten och kommer att genomföras 20-22 oktober 2020.

Daniel Fritzdorf från Stockholmsmässan och resten av Gastro Nord-teamet meddelar att deras fokus är nu att arrangera en professionell mötesplats för branschen med mycket positivism vilket kommer att behövas mer än någonsin efter denna oerhört ansträngda tid som påverkar oss alla. 

På Gastro Nord och Lounge expo kan branschen mötas för att göra affärer, nätverka, ta del av föreläsningar och produktnyheter.

– Det var många bitar som behövde falla på plats innan vi kunde sätta nya datum. Men vi ser det också som vår uppgift att ta ansvar och bidra till en bransch som redan drabbats oerhört hårt av den här pandemin. Vi behöver samla och omfamna branschen efter den här tuffa tiden, vara ett ljus i tunneln, säger Daniel Fritzdorf, projektchef för Gastro Nord.

Som en direkt följd av regeringens beslut om att begränsa folksamlingar avbröt Stockholmsmässan vårens planerade större mässor och event i förtid. Ett intensivt arbete har sedan dess pågått för att se vilka av dessa mässor som kan flyttas till nya datum under senare delen av 2020.

–  Jag tycker att det är jättebra att vi har hittat ett nytt datum för mässorna, det är 7 månader framåt och då har vi en bra möjlighet att starta om det här i ett Sverige som är på gång igen, säger Bo Magnusson från Bra Mässor som är grundare till hotellmässan Lounge expo som arrangeras tillsammans med Gastro Nord. 

I och med framflyttningen av mässorna handlar det om cirka 200 utställande företag och redan över 6000 registrerade besökare som alla behöver planera om allt i från logistik kring boende och transporter, till mat, dryck och utrustning.

– Det är många aktörer som påverkas när regeringen behöver ta ett beslut likt detta men vi vill se positivt på framtiden. Vårt mål är att denna lösning ska bli om möjligt ännu bättre. Nu fick vi ju alla plötsligt ännu mer tid till förberedelser och eventuella förbättringar, säger Daniel Fritzdorf.

Han berättar att just i år var ett rekordår på många sätt. 
–Vi har aldrig tidigare haft så många förbokade besökare eller så många seminarieprogram och tävlingar. Nu ser vi fram emot att träffa alla branschkollegor i höst.

Av: Annika Rådlund Källa: Stockholmsmässan och Bra Mässor
Foto: Getty Images