Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Carlsberg donerar 140 miljoner med anledning av Corona

 
Carlsberg donerar 140 miljoner med anledning av CoronaCarlsberg-stiftelserna donerar 140 miljoner svenska kronor för att påskynda insatserna mot Covid-19 Totalt donerasr nu Carlsberg stifelserna 95 miljoner danska kronor, vilket motsvarar drygt 140 miljoner svenska kronor, för att påskynda insatserna mot COVID-19. Mottagare är bland andra tre internationella forskningsprojekt.

Carlsberg-stiftelsen, Nya Carlsberg-stiftelsen och Tuborg-stiftelsen är inriktade på extraordinära bidrag som kan mobilisera och stödja forskare och det civila samhället, vilket man menar speciellt behövs i en tid då samhället utmanas av Covid-19.

De tre stiftelserna inom Carlsberg strävar efter att hjälpa till att mildra utmaningarna i samband med den globala virusspridningen.    

- COVID-19 utvecklas exponentiellt just nu, så vi är glada över att vi snabbt har kunnat mobilisera ett samarbete mellan några av världens ledande forskare för att bidra till att lösa de enorma utmaningar vi står inför. Carlsbergs grundare J.C. och Carl Jacobsen och Carlsberg-stiftelsen har i alla tider hjälpt till när samhällen har varit i kris, och vetenskapen behövs nu mer än någonsin för att lösa dessa frågor och tänka långsiktigt, säger ordförande för Carlsberg-stiftelsen, professor Flemming Besenbacher.
Carlsberg Sverige

Har cirka 50 varumärken inom öl, cider, mineralvatten och läsk - bland annat Falcon, Carlsberg, Eriksberg, Ramlösa, Somersby och Pepsi. 
www.carlsberg.se

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Carlsberg