Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Mässhallar kan göras om till tillfälliga sjukhussalar

 
Mässhallar kan göras om till tillfälliga sjukhussalarUtställningshallarna kan rymma tillfälliga hälsocentraler, välkomst- och sorteringsområden för patienter, lagringsområden för medicinsk utrustning och så vidare, vid behov. Idag meddelar Easyfairs, som organiserar mer än 200 mässor, evenemang och utställningar i 14 länder och driver 10 utställningshallar i Sverige, Belgien och Nederländerna, att de har beslutat att spela en aktiv roll i kampen mot coronavirus Covid-19 genom att göra lokalerna tillgängliga för lokala och nationella myndigheter. 

Eventbranschen påverkas stort av coronaviruset eftersom utställningar och mässor som planeras för de kommande veckorna har avbrutits i de flesta länder. Easyfairs  äger eller driver 10 utställningshallar i Europa och i den nuvarande situationen används inte lokalerna. För att delta i den kollektiva mobiliseringen mot coronavirus har företaget föreslagit för de belgiska, nederländska och svenska myndigheterna att göra sina salar gratis tillgängliga i enlighet med deras behov. 
Dessa är: Kistamässan (Stockholm), Malmömässan (Malmö) och Abymässan (Göteborg) i Sverige,  Flanders Expo (Gent), Antwerp Expo (Antwerpen), Namur Expo (Namur) och Nekkerhall Bryssel norr (Mechelen) i Belgien, hallarna i Hardenberg och Gorinchem i Nederländerna.    

 – Vi är imponerade och berörda av det ovillkorliga och utbredda engagemanget från myndigheter och vårdtjänster runt om i världen. För vår del verkade det uppenbart att vi borde vara en del av den kollektiva strävan att bekämpa coronavirus och ger så mycket lättnad som möjligt för de som direkt påverkas av det. Våra utställningshallar kan rymma tillfälliga hälsocentraler, välkomst- och sorteringsområden för patienter, lagringsområden för medicinsk utrustning etc. Myndigheterna som vi har kontaktat har uttryckt sitt starka intresse i detta förslag, som de utan tvekan kommer att genomföra vid behov, säger Eric Everard, VD och grundare av Easyfairs.


TV4 rapporterade i sin morgonsändning från Berlin idag att: "Militären ska hjälpa till att förvandla delar av Berlins mässhallar till ett tillfälligt sjukhus med 1000 bäddar. Fler liknande sjukhus kan byggas runt om i landet"

Av: Annika Rådlund Källa. Easy Fairs och TV4
 Foto: Easy Fairs