Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Stureplansgruppen tvingas varsla

 
Stureplansgruppen tvingas varslaStureplansgruppen har 3000 anställda inom besöksnäringen. Coronaviruset får nu stora effekter även för besöksnäringen. De senaste dagarnas utveckling gör att Stureplansgruppen har  tvingas fatta beslut för att säkra sin verksamhet.


Stureplansgruppen har 3000 anställda inom besöksnäringen och de förklarar att i  samband med coronavirusets spridning drabbades de tidigt av minskade gästflöden till restauranger, hotell, möten och event. De ser nu ett drastiskt antal avbokningar av företags- och eventkunder samtidigt som antalet nya bokningar helt stannat av.

- Läget är kritiskt och vi har dramatiska tapp utan historisk liknelse. Just nu arbetar vi med en plan för att säkra företagets överlevnad”, säger Vimal Kovac, VD, Stureplansgruppen.

För att möta den uppkomna situationen och säkerställa Stureplansgruppens fortsatta operativa verksamhet har förhandlingar om att minska personalstyrkan initierats. I dagsläget vet vi inte hur stora nedskärningarna blir. Dialog med fackförbunden har inletts under veckan samtidigt som vi följer utvecklingen noggrant.

- Vi behöver omgående se statliga insatser för att rädda besöksnäringen, säger Jennica Jonsson, Vice VD för Stureplansgruppen.Stureplansgruppen
Stureplansgruppen grundades 1996 och i produktportföljen finns bland annat Bank Hotel, L’Avventura, Ekstedt, Spy Bar och Gamla Riksarkivet. Företaget har en omsättning på 1,3 miljarder sek och verksamheter i Stockholm, Göteborg, Åre och Visby.
Av: Annika Rådlund Illustration: Stureplansgruppen