Norra Station Café i Östersund tar nya grepp i karantäntider
11 Apr 2020
–Vi ger ett tillfälle till privatpersoner att kocka i ett riktigt restaurangkök, en möjlighet till en intim middag men utanför hemmet, dessutom så delas ju upplevelsen eftersom vi filmar. Genom middagarna så gynnar vi lokala företag eftersom vi vill att familjerna handlar sin mat lokalt i den mån det går. Vi tror och hoppas att detta är intressant, säger Manne Mosten, ägare Norra Station Café.
Han menar att det gäller att hitta lite nya vägar i tider som dessa.
–Ett annat sätt att överleva i dessa tider är att samarbeta med kulturutövare och livesända evenemangen. Intäkterna delas 50/50 -första afterworken med livesänd-konsert var i fredags och den var en succé! Vi sålde mat för take away innan konserten och sen kunde publiken sitta hemma i soffan och ta del av konserten. Det var över 60 personer som deltog runt om landet och det var väldigt uppskattat.
För att lyckas i dessa tider måste man hjälpas åt.
–Många kulturutövare har det också tufft just nu, dessutom sitter folk hemma och vill bli underhållna. Win-win! säger Manne Mosten.
–Ett annat sätt att överleva i dessa tider är att samarbeta med kulturutövare och livesända evenemangen. Intäkterna delas 50/50 -första afterworken med livesänd-konsert var i fredags och den var en succé! Vi sålde mat för take away innan konserten och sen kunde publiken sitta hemma i soffan och ta del av konserten. Det var över 60 personer som deltog runt om landet och det var väldigt uppskattat.
För att lyckas i dessa tider måste man hjälpas åt.
–Många kulturutövare har det också tufft just nu, dessutom sitter folk hemma och vill bli underhållna. Win-win! säger Manne Mosten.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Norra station
11 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok