Listan på kockarna som går vidare till kvaltävlingen i Årets kock 2020
19 Maj 2020
![Listan på kockarna som går vidare till kvaltävlingen i Årets kock 2020](/listan-paa-kockarna-som-gaar-vidare-till-kvaltavlingen-i-aarets-kock-2020-170840/nyhet-files/tom%20sjostedt%20tommy%20myllymaki%20arets%20kock%20nw.jpg)
-Det har varit många kvalificerade ansökningar i år och en svår uppgift att välja ut de 24 bästa bidragen. Det märks att nivån har höjts jämfört med föregående år. Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling så det är roligt att se att så många bidrag håller en hög gastronomisk nivå, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.
De bidrag som juryn har valt ut går vidare till kvaltävlingen den 9-10 juni på Stockholms Hotell & Restaurangskola.
Av 68 ansökningar går följande kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen:
1.Marcus Bremdal - Konstnärsbaren, Stockholm
2.Adam Nilsson - Konstnärsbaren, Stockholm
3.Liselott Karlsson - Restaurang Hybrid, Stockholm
4.Mattias Jönsson Caesar - På skissernas, Lomma
5.Mikael Feuk - Gastro Gaspari, Flyinge
6.Sonny Tapper - Aveqia, Stockholm
7.Magnus Åkerström - Stadshuskällaren, Stockholm
8.Ludwig Tjörnemo - Unilever AB
9.Jessie Sommarström - Urban Deli, Stockholm
10.Martin Karlsson - Grenna Hotell, Gränna
11.Andreas Jerrhag - Smoke Barbecue & Bar, Karlskrona
12.Henric Herbertsson - SK Mat & Människor, Göteborg
13.Emelie Nielsen - Restaurang KRUBB, Töreboda
14.Christian Siberg - Omaka, Stockholm
15.Martin Anneflod - Spiseriet, Göteborg
16.Joakim Kjaerkner - Brasserie du Sud, Ystad
17.Lisa Lönner Pulkkinen - Husmor Lisa Fine Home Dining, Vaxholm
18.Luqaz Ottosson - Restaurang ROT, Gotland
19.Niklas Ekholm - Hackholmssund Konferens, Bro
20.Jesper Jakobsson - Restaurang Bhoga, Göteborg
21.Ola Wallin - Kroken och Bloom, Göteborg
22.Jesper Westermark - Allegrine, Stockholm
23.Matilda Ewaldh - Skärets krog, Smögen
24.Emil Petzén - Halmstad Golfklubb, Halmstad
I juryn till kvaltävlingen i Årets Kock 2020 sitter några av Sveriges främsta kockar från flera stjärnkrogar. Jurygruppen består av:Daniel Höglander (Aloë), Florencia Abella (Ekstedt), Jacob Holmström (Gastrologik),Magnus Ek (Oaxen Krog & Slip), Saori Ichiara (Ichi), Sayan Isaksson (Isaan’), Adam Dahlberg (Adam/Albin), Tommy Myllymäki (Aira & Årets Kock 2007).
Tävlingen Årets Kock 2020 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas. Juryordförande för Årets Kock 2020 är Tommy Myllymäki. Tävlingsledare är Tom Sjöstedt, Årets Kock 2008.
Finalen i Årets Kock sker i september.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
19 Maj 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"