Icehotel går in i hotellgruppen Nordic Hotels & Resorts
14 Maj 2020
Sedan tidigare har Nordic Hotels & Resorts 38 fristående hotell i sin portfölj och den iskalla och världsberömda destinationen 16 mil norr om Polcirkeln är alltså det senaste tillskottet.
- Jag älskar allt det som Icehotel står för. Det är den mest extrema typen av entreprenörskap. De har lyckats med konststycket att förverkliga en för många galen och hopplös idé. Yngve och gänget har varit pionjärer på så många olika vis som inte bara skapat arbetstillfällen utan också blivit ett av norra Europas mest intressanta resmål. Jag är oerhört glad över det nära samarbete vi nu går in i. Gemensamt ska vi arbeta för att fler upptäcker Jukkasjärvi och hotellet, säger Nordic Hotels & Resorts grundare Petter Stordalen.
Enligt devisen ”gräv där du står – det mesta är ogjort” startade entreprenören Yngve Bergqvist världens första och största Icehotel 1989. 30 år senare lockar hotellet cirka 70 000 besökare varje år från hela världen – året runt.
-Under de första 30 åren har vårt genomslag i världen varit väldigt stort och vi har kommit att bli en symbol för Sverige i många sammanhang. Nu ser vi fram emot att fler nordiska och svenska besökare får uppleva det arktiska ljuset och den kristallklara isen. Och konstverken förstås, säger Yngve Bergqvist, Icehotels grundare.
2016 öppnades Icehotel 365, en åretrunt-öppen del av Icehotel med Icebar by Icehotel Jukkasjärvi och 18 rum av is och snö varav nio är deluxesviter med privat, uppvärmt, relaxrum med bastu och badkar eller dusch och andra nödvändiga faciliteter i anslutning till rummet. Icehotel 365 drivs med hjälp av 800 kvm solpaneler som är installerade på taket.
I samband med öppningen togs också ett avstamp att stärka positionen på den nordiska marknaden året runt och diskussionerna med Nordic Hotels & Resorts startade strax därefter.
- Vi ser Nordic Hotels & Resorts som en stark partner att utvecklas med på den nordiska marknaden och detta samarbete är en viktig milstolpe för oss som vi är väldigt glada och stolta över, säger Icehotels VD Malin Franck.
Kontakten mellan de två aktörerna är inte helt nytt. Redan 2002 inleddes ett samarbete då världens första permanenta isbar öppnade på Hotel C i Stockholm. Sedan dess har den uppbyggda 40 ton tunga Icebar varit en av Stockholms mest populära barer för besökande.
- Det här är en naturlig fortsättning på vårt samarbete och jag gillar tanken att Icebar Stockholm är en appetizer och att man sedan frestas vidare till ursprunget i Jukkasjärvi, säger Stordalen.
Som medlemshotell i Nordic Hotels & Resorts behåller hotellet sitt varumärke och koncept. Icehotel kommer även i fortsättningen vara ett fullt fristående, entreprenörsdrivet hotell med konsten, kreativiteten och gästerna i fokus – och nu med fördelen att ingå i ett större sammanhang.
Icehotel blir nu en del av en hotellgrupp som som Copperhill Mountain Lodge, Yasuragi, At Six, Hotel Kämp, The Thief och Villa Copenhagen ingår i. Hotellet ansluts nu också till lojalitetklubben Nordic Choice Club.
Av: Annika Rådlund Källa och foto : Nordic Hotel & Resorts
14 Maj 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"