Första uttagningen i Årets Kock 2021 är klar
25 Maj 2021
Idag på Restaurang Aira presenterade juryordförande Tommy Myllymäki och Andreas Stenberg, VD för Årets Kock AB de 24 bidrag som går vidare till kvaltävlingen den 15-16 juni på Stockholms Hotell & restaurangskola.
- Årets Kock är Sveriges mest prestigefulla matlagningstävling och det är verkligen roligt att se så många bra tävlingsbidrag. Det har inte varit en lätt uppgift för juryn att utse de 24 bidrag som idag har gått vidare till kvaltävlingen, säger Tommy Myllymäki, juryordförande för Årets Kock 2021.
Tävlingen Årets Kock 2021 består av tre tävlingsfaser: anmälan, kvaltävling och final-tävling. Under tävlingens gång kommer juryn att bedöma tävlingens olika delmoment. Utformning av jury kommer att variera beroende på vilket eller vilka tävlingsmoment som ska bedömas.
Av 53 ansökningar går följande 24 kockar (utan inbördes ordning) vidare till kvaltävlingen.
Joakim Kjaerkner, Brasserie du Sud, Ystad
Magnus Åkerström, Teaterbaren i Stockholm
Martin Karlsson, Grenna Hotell, Gränna
Patrik Lundström, Toftaholm Herrgård, Ljungby
Mikael Feuk, Gastro Gaspari, Flyinge
Jonas Lagerström, Restaurang Etoile, Stockholm
William Brittsjö, Ricordi, Stockholm
Martin Anneflod, Spiseriet, Göteborg
Jesper Jakobsson, Restaurang Bhoga, Göteborg
Gustav Leonhardt, Agrikultur, Stockholm
Christian Siberg, Omaka, Stockholm
Sebastian Lönnberg, Restaurang Nook, Stockholm
John Persson Restaurang Jord, Linköping
Tobias Lundgren, Wedholms Fisk, Stockholm
Henric Herbertsson, SK Mat & Människor, Göteborg
Liselott Karlsson, Restaurang Hybrid, Stockholm
Anders Isaksson, Compass Group, Stockholm
Khalid El Kasimi, Oljebaren, Stockholm
Luqaz Ottosson, Restaurang ROT, Gotland
Louise Johansson, Luckan & Lådan, Göteborg
Oskar Persson, 2:a våningen by CB, Stockholm
David Forsman Törnkvist, Hällsnäs Hotell & Restaurang, Mölnlycke
Nicolina Karlsson, MJ's, Malmö
Mattias Göransson, Barsebäck Golf & Sport Resort, Malmö
Finalen i Årets Kock sker den 16 september.
25 Maj 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"