Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Falkenbergs Matdagar kör vidare i roadtrip-form

 
Falkenbergs Matdagar kör vidare i roadtrip-formDen nya varianten av Falkenbergs Matdagar arrangeras på respektive plats. I Falkenberg fortsätter traditionen att under en helg hylla det som odlats, skördats, bakats och lagats. Den stora matfesten behåller sin roadtrip-form från förra året där festligheterna sprider ut sig över hela Falkenbergs Skafferi under tre dagar, 3-5 september.

Falkenbergs Matdagar genomfördes första gången 2016 av Destination Falkenberg som då även hade startat upp Falkenbergs Skafferi, ett nätverk och kulinariskt kollektiv bestående av numera ca 60 lokala mataktörer.

Den nya varianten av Falkenbergs Matdagar, där Falkenbergs Skafferi bjuder in till fina möten, mysiga miljöer och massor av god mat på respektive plats, har blivit oerhört uppskattat.

– Det är tredje gången vi genomför den här varianten då vi även bjöd in till matdagar i påskas. Folk har verkligen tagit konceptet till sig. Och vi vill fortsätta uppmuntra till att upptäcka bra mat, handla lokalt och kunna göra en utflykt under säkra former, säger Fredrik Janson, VD på Destination Falkenberg.

Det är samma öppettider för alla som är med vilket ska göra det lätt för de som vill ta sig runt.

På några ställen samlar medlemmar ihop sig i grupper, som till exempel hos The Kitchen Garden, Källdalens Trädgårdar och Klockaregården 310.

– Perfekt för den som inte vill åka så långt eller göra så många stopp. Under året har vi även fått flera nya medlemmar i skafferiet som är väl värda att besöka, säger Fredrik Janson.

Under matdagar-helgen kan alla matsugna även kunna planera in kulturella stopp på sin roadtrip. 4–5 september är det urpremiär för Konstdagar i Falkenberg, där 22 konstnärer och hantverkare runt om i Falkenbergs kommun öppnar sina ateljéer. På flera ställen kommer konst och mat att gå ihop.
Falkenbergs matdagar
 Fredag-söndag 3-5 september håller de ca 30 medlemmar i Falkenbergs Skafferi som valt att vara med öppet mellan kl. 11.00-16.00. Kartan finns på www.falkenbergsmatdagar.seAv: Annika Rådlund Källa och foto:  Destination Falkenberg