Falkenbergs Matdagar kör vidare i roadtrip-form
11 Aug 2021
Falkenbergs Matdagar genomfördes första gången 2016 av Destination Falkenberg som då även hade startat upp Falkenbergs Skafferi, ett nätverk och kulinariskt kollektiv bestående av numera ca 60 lokala mataktörer.
Den nya varianten av Falkenbergs Matdagar, där Falkenbergs Skafferi bjuder in till fina möten, mysiga miljöer och massor av god mat på respektive plats, har blivit oerhört uppskattat.
– Det är tredje gången vi genomför den här varianten då vi även bjöd in till matdagar i påskas. Folk har verkligen tagit konceptet till sig. Och vi vill fortsätta uppmuntra till att upptäcka bra mat, handla lokalt och kunna göra en utflykt under säkra former, säger Fredrik Janson, VD på Destination Falkenberg.
Det är samma öppettider för alla som är med vilket ska göra det lätt för de som vill ta sig runt.
På några ställen samlar medlemmar ihop sig i grupper, som till exempel hos The Kitchen Garden, Källdalens Trädgårdar och Klockaregården 310.
– Perfekt för den som inte vill åka så långt eller göra så många stopp. Under året har vi även fått flera nya medlemmar i skafferiet som är väl värda att besöka, säger Fredrik Janson.
Under matdagar-helgen kan alla matsugna även kunna planera in kulturella stopp på sin roadtrip. 4–5 september är det urpremiär för Konstdagar i Falkenberg, där 22 konstnärer och hantverkare runt om i Falkenbergs kommun öppnar sina ateljéer. På flera ställen kommer konst och mat att gå ihop.
Falkenbergs matdagar
Fredag-söndag 3-5 september håller de ca 30 medlemmar i Falkenbergs Skafferi som valt att vara med öppet mellan kl. 11.00-16.00. Kartan finns på www.falkenbergsmatdagar.se
11 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: