Falkenbergs Matdagar kör vidare i roadtrip-form
11 Aug 2021

Falkenbergs Matdagar genomfördes första gången 2016 av Destination Falkenberg som då även hade startat upp Falkenbergs Skafferi, ett nätverk och kulinariskt kollektiv bestående av numera ca 60 lokala mataktörer.
Den nya varianten av Falkenbergs Matdagar, där Falkenbergs Skafferi bjuder in till fina möten, mysiga miljöer och massor av god mat på respektive plats, har blivit oerhört uppskattat.
– Det är tredje gången vi genomför den här varianten då vi även bjöd in till matdagar i påskas. Folk har verkligen tagit konceptet till sig. Och vi vill fortsätta uppmuntra till att upptäcka bra mat, handla lokalt och kunna göra en utflykt under säkra former, säger Fredrik Janson, VD på Destination Falkenberg.
Det är samma öppettider för alla som är med vilket ska göra det lätt för de som vill ta sig runt.
På några ställen samlar medlemmar ihop sig i grupper, som till exempel hos The Kitchen Garden, Källdalens Trädgårdar och Klockaregården 310.
– Perfekt för den som inte vill åka så långt eller göra så många stopp. Under året har vi även fått flera nya medlemmar i skafferiet som är väl värda att besöka, säger Fredrik Janson.
Under matdagar-helgen kan alla matsugna även kunna planera in kulturella stopp på sin roadtrip. 4–5 september är det urpremiär för Konstdagar i Falkenberg, där 22 konstnärer och hantverkare runt om i Falkenbergs kommun öppnar sina ateljéer. På flera ställen kommer konst och mat att gå ihop.
Falkenbergs matdagar
Fredag-söndag 3-5 september håller de ca 30 medlemmar i Falkenbergs Skafferi som valt att vara med öppet mellan kl. 11.00-16.00. Kartan finns på www.falkenbergsmatdagar.se
11 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"