Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Lyckad sommar för SkiStar med 85 000 besökare

 
Lyckad sommar för SkiStar med 85 000 besökareAktivitetsboom hos SkiStar har gjort att många nyttjat boenden och sommaröppna restauranger och caféer. Semesterveckorna har inneburit full aktivitet på SkiStars destinationer i Skandinavien. En mycket stor efterfrågan på en aktiv sommarsemester i fjällvärlden, flera nyheter från SkiStar Sports & Adventures i kombination med vackert väder har gjort att antalet gäster ökat med mer än 60 procent i jämförelse med föregående år.

I Trysil, Åre och Sälen har fler än 85 000 besökare testat på trailcykling, downhill eller liftburen vandring i sommar. SkiStars gästundersökningar visar också att 1 av 4 aldrig tidigare besökt fjällen sommartid.

- Vår satsning på sommaren som den ledande semesterarrangören för Skandinavien har verkligen varit en succé. Intresset att ha en aktiv semester och njuta av vår fantastiska fjällmiljö även sommartid har varit enormt: bara inom cykling har vi ökat med 70 procent jämfört med föregående år och över 15 000 gäster har testat våra klätterparker i Åre och Sälen hittills. Det visar att hemester-trenden verkligen är här för att stanna, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef för SkiStar.


Sommaröppna caféer och restauranger   
Enligt SkiStars gästundersökningar har den populäraste aktiviteten hittills varit just cykling, framförallt trailcykling tätt följt av vandring och att ta liften upp på fjället. Många har också nyttjat sommaröppna restauranger och caféer och majoriteten av besökarna har varit barnfamiljer. Många har också uppskattat lägerverksamheten för barn och unga genom Valle Kids Club och Teen camp bike.

Aktiviteterna fortsätter under ett par veckor till och även under helgerna i september med cykling, vandring, padel eller besök i klätterparken. Arbetet med camps som SkiStar arrangerar fortsätter också.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Ski star