Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Den appbaserade transporttjänsten Bolt i samarbete med restauranger i Stockholm

 
Den appbaserade transporttjänsten Bolt i samarbete med restauranger i StockholmBolt Foods regionschef Nils Wijkmark och Country manager Albin Grkovic. Den appbaserade transporttjänsten Bolt kommer från och med idag att erbjuda matleveranser innanför tullarna i Stockholm under namnet Bolt Food. 

– Bolt har hundratusentals kunder i Sverige och matleveranser är något som efterfrågats av många under en längre tid. Den infrastruktur vi har byggt upp och all erfarenhet vi har tillskansat oss ger oss en stabil grund för att kunna utöka våra tjänster, säger Nils Wijkmark, regionchef för norra Europa på Bolt.

Majoriteterna av leveranserna kommer att ske helt utsläppsfritt efter att Bolt nyligen skrivit ett samarbetsavtal med företaget Bzzt vars taxipods synts på Stockholms gator de senaste tre åren. 

– Att Bolt väljer att jobba med Bzzt ger oss chansen att bevisa vår flexibilitet och kapacitet. Vi har stans bästa kombo av förare, system och fordon och som organisation är vi grymma på att anpassa oss. Bolts engagemang för att minska bolagets ekologiska fotavtryck gör dem dessutom till en klockren partner. Det här ska bli superkul och vi är väl preppade säger Mirelle Englund, vd för Bzzt Stockholm.

Under lanseringsperioden är det ingen leveranskostnad på beställningar som görs inom en radie på tre kilometer. Längre fram kommer avgiften för en leverans att ligga på 39 kronor.

– Hela vår verksamhet bygger på effektivitet för att kunna ge våra förare och passagerare det bästa erbjudandet på marknaden. Vi är angelägna om att ta detta tankesätt till våra matleveranser och erbjuda snabba och gröna leveranser, samtidigt som vi erbjuder våra kurirer en god arbetsmiljö. För restauranger som arbetar med Bolt Food ligger värdet i vår lojala kundbas, människor som redan känner till och litar på varumärket, säger Nils Wijkmark.

Just nu pågår ett samerbete med bland annat Taco Bar, Holy Greens och Hawaii Poké. Bolt strävar även efter att lägga till nya restauranger i appen dagligen. 

–För de som vill beställa mat behöver de ladda ner Bolt Food-applikationen till sin smartphone, där kan man se de restauranger som finns i appen och deras menyer. Innan man bekräftar sin beställning kan man i appen se både priset och beräknad leveranstid.

 För närvarande leveras mat innanför tullarna i Stockholm, men nya områden kommer att läggas till regelbundet.Bolt
Bolt gick tidigare under namnet Taxify. Bolaget är grundat av Markus Villig och lanserades 2013. Det är ett av de snabbast växande transport-plattformarna i Europa och Afrika och globalt har Bolt 30 miljoner användare i över 35 länder.www.bolt.eu Restauranger och kurirer kan registrera sig på food.bolt.eu  

Av: Annika Rådlund Källa: Bolt
Foto: Erik Lundback