Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Eat Art Festivalen ställer inte in utan tänker om

 
Eat Art Festivalen ställer inte in utan tänker omEat Art Festivalen arrangeras för fjärde gången i år.  Årets Eat Art Festivalen ställer inte in som de de flesta andra festivaler, utan istället förlängs och programmet digitaliseras till stor del. 

Under de två första veckorna i juni kommer gastronomiska och kulturella aktörer bjuda in till kreativa aktiviteter från Östersund med omnejd.

–Det är viktigare än någonsin att värna om våra aktörer och skapa positiva händelser runt omkring oss. Framförallt i en bransch som är väldigt påverkad av det rådande läget. Vi väljer därför att ställa om och erbjuda en anpassad festival som nu dessutom har möjligheter att nå utanför länet, digitala lösningar gör ju att vi når hela världen!, säger Fabienne Theiler, initiativtagare.   

Eat Art Festivalen är en korskulturell matfestival som hyllar Jämtland och Härjedalens mattraditioner med aktiviteter. Genom arrangemanget sammanförs människor genom mat, musik och kultur - det är festivalens fjärde år och i år firar dessutom Östersund 10 år som UNESCO Creative City of Gastronomy.

Tv-studio och digitala smaker
Digital ostprovning, cook-a-long, middag med konsert, möjligheter att hänga med bakom kulisserna –idéerna är många och just nu fylls programmet för fullt och biljetter kommer snart att finnas tillgängliga på eatart.se. Nytt för i år också är att det kommer finnas en tv-studio i samarbete med HUB063 med temat mat & kultur. Det blir gästspel och aktörer medverkar med försnack innan själva festivalprogrammet drar igång.

Festivalarrangörerna söker nu ännu fler som vill vara med i programmet
–Vi söker fler som vill vara medskapare. Eat Art Festivalen erbjuder kultur och upplevelser kopplat till hållbar mat och dryck. I år blir mycket digitalt, men det kommer fortfarande finnas smakupplevelser i Östersunds fina lokaler, berättar Fabienne.  
 Genom att erbjuda ett kreativt program som delvis streamas öppnar festivalen upp även för människor utanför länet att ta del av programmet.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Eat Art Festival