Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets hållbarhetskock 2017 utsedd

 
Årets hållbarhetskock 2017 utseddStrömmas krögare KC Wallberg har blivit utsedd till Årets hållbarhetskock.

Föreningen Vi Konsumenter har låtit allmänheten rösta fram årets hållbarhetskock. År 2017 heter han KC Wallberg och driver Strömma Kanalbolagets båtar M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm.

KC Wallberg är utsedd till Årets Hållbarhetskock av föreningen Vi Konsumenter. KC Wallberg är krögare på Strömma Kanalbolagets flytande restauranger, M/S Prins Carl Philip och S/S Drottningholm. Han driver även restaurang Gubbhyllan på Skansen.

- Det är fantastiskt roligt eftersom det ligger så mycket tid och engagemang bakom de senaste 15 åren som jag har fokuserat och arbetat kring just hållbarhet. Det finns dock givetvis mycket kvar att göra och hoppas att jag och mina härliga kollegors investering inspirerar även för andra, då blir det en dubbel hållbar lycka. Nu jobbar vi på och fortsätter att utveckla oss, säger KC Wallberg, Årets Hållbarhetskock 2017.

Föreningen Vi Konsumenter är en ung, fristående och partipolitiskt obunden organisation för alla konsumenter. Föreningen har tydliga kriterier för belöningsmottagaren:

Kocken ska ha fokus på hållbarhetsaspekter i hela kedjan från gård till bord. Som tar ansvar för att råvarorna produceras med hänsyn till miljön och omsorgen om djuren. Restaurangen ska tillämpa källsortering och arbeta med att minska svinnet. Restaurangen bör vid varje tillfälle servera goda måltider tillverkade av råvaror, där lokal produktion prioriteras. Vegetariska och hälsosamma rätter bör alltid finnas som val på menyn.  Av: Annika Rådlund Källa och foto: Strömma