Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Årets Kock-vinnare kommer att servera mat från food truck

 
  • Årets Kock Veckan arrangeras 11–17 september.

    Årets Kock Veckan arrangeras 11–17 september.

  • Foodtrucken kommer besöka Stockholm, Göteborg, Malmö och bemannas av tidigare Årets Kock-vinnare.

    Foodtrucken kommer besöka Stockholm, Göteborg, Malmö och bemannas av tidigare Årets Kock-vinnare.

  • I foodtrucken kommer det att finnas en animalisk rätt och en vegetarisk rätt, baserade på säsongens svenska råvaror.

    I foodtrucken kommer det att finnas en animalisk rätt och en vegetarisk rätt, baserade på säsongens svenska råvaror.

Föregående
Nästa
 
Årets kock turnén kommer att besöka Stockholm, Göteborg, Malmö den närmaste veckan och food trucken kommer att bemannas av tidigare Årets Kock-vinnare. De kommer att servera sina egna tolkningar av take away luncher och middagar och alla måltider säljs till förmån för Bris.

 –Vi vill göra Årets Kock mer publikt och tillgängligt för allmänheten genom att besöka olika städer och låta tidigare vinnare av Årets Kock servera take away luncher och middagar på en hög nivå men till ett förmånligt pris, säger Mårten Lyth, kommunikationsdirektör på Spendrups.

Food trucken är ett samarbete mellan Årets Kocks ägare Arla och Spendrups och kommer under Årets Kock Veckan, den 11–17 september att åka ut på turné och besöka Stockholm, Göteborg och Malmö. Alla måltider säljs till förmån för Bris, för att stötta det viktiga arbete de gör.

  – Genom att vi tar ut foodtrucken på turné synliggör vi vårt engagemang i Årets Kock, samtidigt som vi får möjlighet att stötta en organisation som Bris. Det arbete de gör för barn och unga i vårt samhälle är otroligt viktigt, något som blivit ännu tydligare under pandemin, säger Fredrik Larm, event- och sponsorchef på Arla.

I food trucken kommer det att finnas en animalisk rätt och en vegetarisk rätt, baserade på säsongens svenska råvaror. Rätterna kommer att kosta 120 kronor, inklusive dryck, och de som sätter menyerna och lagar maten är tidigare vinnare av Årets Kock. Rätterna kommer att säljas som take away både under lunch- och middagsservering.

Turnéschema

Stockholm
 
Fredag 11 september,
Jimmi Eriksson (Årets Kock 2016) – Norrmalmstorg
Lördag 12 september, David Lundqvist (Årets Kock 2018) – Odenplan
Torsdag 17 september, Tomas Diederichsen (Årets Kock 2011) – Norrmalmstorg

Malmö 
Måndag 14 september
, Peter J Skogström (Årets Kock 2006) – Stortorget

Göteborg
Tisdag 15 september
, Martin Moses (Årets Kock 2019) – Drottningtorget
Onsdag 16 september, Gustav Trägårdh (Årets Kock 2010) – Järntorget

Lunchservering 11:30 – 14:00 och middagsservering 17:00 – 20:00.



Om Årets Kock
Tävlingen Årets Kock är officiellt svenskt mästerskap i professionell matlagning och har arrangerats sedan 1983. Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en prissumma. 
Tävlingen Årets Kock arrangeras av Årets Kock AB, vars huvudsakliga uppgift är att driva och utveckla svensk gastronomi genom olika initiativ.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock och Arla