Zeta lanserar Piadina Romagnola IGP alla Riminese
24 Apr 2020
Det tunna brödet kan snabbt fyllas med valfria italienska delikatesser, här ett recept på Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto och Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin.
Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto
4 PIADINA
4 msk Zeta Tomatpuré
1 frp Zeta Piadina, 360 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana,
290 g 1 frp Zeta Prosciutto cotto,
100 g 1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano,
85 goregano, torkad
250 g coctailtomater, blandade färger
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
70 g rucola
Gör så här:
Bred tomatpuré på en piadina.
Lägg brödet i enhet stekpanna med lite olivolja.
Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Det behövs en halvmozzarella per piadina. Fördela mozzarellan jämt över tomatpurén.
Lägg på skivor av skinka, tomater och strö överriven parmesan och torkad oregano.
Låt ligga i pannan någon minut tills osten börjarsmälta en aning. Strö över rucola, vik över halvabrödet och servera direkt.
Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin
4 PIADINA
4-6 st stora skogschampinjoner
1 liten klyfta vitlök, pressad
1 kvist rosmarin
salt
250 g cocktailtomater
1 frp Zeta Piadinabröd, 360 g
1 burk Zeta Crème av svamp med tryffel, 140 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana, 100 g
1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano, 85 g
70 g späda salladsskott
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Gör så här:
Skär svampen i mindre bitar och stek den i lite olivolja tillsammans med en liten pressad vitlöksklyfta och enkvist rosmarin. Salta lätt. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan.Skär tomaterna i mindre bitar.Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på enbit hushållspapper. Det behövs en halv mozzarellaper piadina.
Bred 1 msk svampkräm på ett piadinabröd. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
Fördela mozzarella jämnt över svampkrämen. Fördela svampen över brödet och strö över parmesanost. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på salladsskott och tomater. Vik över halva brödet och servera direkt.
Bred 1 msk svampkräm på ett piadinabröd. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
Fördela mozzarella jämnt över svampkrämen. Fördela svampen över brödet och strö över parmesanost. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på salladsskott och tomater. Vik över halva brödet och servera direkt.
Källa: Zeta
24 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"