Zeta lanserar Piadina Romagnola IGP alla Riminese
24 Apr 2020

Det tunna brödet kan snabbt fyllas med valfria italienska delikatesser, här ett recept på Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto och Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin.
Piadina med tomat, mozzarella och prosciutto cotto
4 PIADINA
4 msk Zeta Tomatpuré
1 frp Zeta Piadina, 360 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana,
290 g 1 frp Zeta Prosciutto cotto,
100 g 1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano,
85 goregano, torkad
250 g coctailtomater, blandade färger
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
70 g rucola
Gör så här:
Bred tomatpuré på en piadina.
Lägg brödet i enhet stekpanna med lite olivolja.
Bryt mozzarellan i mindre bitar och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Det behövs en halvmozzarella per piadina. Fördela mozzarellan jämt över tomatpurén.
Lägg på skivor av skinka, tomater och strö överriven parmesan och torkad oregano.
Låt ligga i pannan någon minut tills osten börjarsmälta en aning. Strö över rucola, vik över halvabrödet och servera direkt.
Piadina med skogschampinjoner,tryffelcrème och rosmarin
4 PIADINA
4-6 st stora skogschampinjoner
1 liten klyfta vitlök, pressad
1 kvist rosmarin
salt
250 g cocktailtomater
1 frp Zeta Piadinabröd, 360 g
1 burk Zeta Crème av svamp med tryffel, 140 g
2 frp Zeta Mozzarella di Bufala Campana, 100 g
1 påse Zeta grovriven Parmigiano Reggiano, 85 g
70 g späda salladsskott
Zeta Extra jungfruolivolja Classico
Gör så här:
Bred 1 msk svampkräm på ett piadinabröd. Lägg brödet i en het stekpanna med lite olivolja.
Fördela mozzarella jämnt över svampkrämen. Fördela svampen över brödet och strö över parmesanost. Stek tills osten börjar smälta. Lägg på salladsskott och tomater. Vik över halva brödet och servera direkt.
24 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.