Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Scan lanserar svenska lufttorkade charkuterier

 
Scan lanserar svenska lufttorkade charkuterierProsciutto Crudo, Coppa och Fänkålssalami. Nu lanserar Scan svenska lufttorkade premiumcharkuterier.

Smakmässigt motsvarar de spanska och italienska charkuterier men de kommer med alla fördelar som svenskt kött innebär. Det vill säga kortare transporter, bättre djurskydd och lägre antibiotikaanvändning. Scans lufttorkade charkuterier består av 100 % svenskt kött och hela kedjan ligger inom Sveriges gränser. 

Scan menar att efterfrågan på svenskt kött har ökat markant och enligt Jordbruksverkets siffror sjönk försäljningen av importerat fläskkött under 2018 med 6,6 %, samtidigt som försäljningen av svenskt fläskkött ökade med hela 3,5 %. Den vändande trenden bekräftas i en undersökning framtagen av SIFO, på uppdrag avICA och LRF, där 7 av 10 uppger att de helst väljer svenskt producerad mat om möjligt.

Scan som endast tillhandahåller svenskt kött ser den stigande efterfrågan som ett tecken på en ökad medvetenhet hos konsumenterna.
Rapsgrisarna kommer från nio noga utvalda gårdar och äter ett foder som innehåller närodlad raps. Den rapsen bidrar med Omega 3 som ska göra köttet extra saftigt, mört och smakrikt.

Den nya serien består av Prosciutto Crudo, Coppa och Fänkålssalami. Samtliga är gjorda av svensk Rapsgris från nio utvalda svenska gårdar och har lagrats i upp till sex månader. 


PROSCIUTTO CRUDO
Prosciutto Crudo betyder lufttorkad skinka på italienska. Scans svenska version har inte smaksatts utan enbart rimmats och lufttorkats för att framhäva den naturliga smaken. Resultatet är en salt skinka med en något nötig karaktär. Lagrad i minst sex månader.

COPPA

Coppa är gjort av karré från grisens skuldra eller nacke. Scan lufttorkad Coppa är milt smaksatt med vitpeppar,koriander och enbär för att förhöja den naturliga smaken. Lagrad i minst tre månader.

FÄNKÅLSSALAMI
Lufttorkad fänkålssalami är klassiskt smaksattmed torkad fänkål som gifter sig med salamins sälta. Salamin är grovmald och utan späck för att förhöja hantverket bakom produkten


 Scans lufttorkade charkuterier finns tillgängliga från vecka 16.


Källa och foto: Scan