Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Clean Handle desinficerar automatiskt dörrhandtag

 
Clean Handle desinficerar automatiskt dörrhandtagClean Handle passar olika typer av dörrhandtag, och har en spraycylinder med desinficerande lösning. Clean Handle är uppfinning av Claude Collin, läkare och grundare Martina Barnsjukhus. Det är en spray som man sätter bakom dörrhandtag, som desinficerar dörrhandtag automatisk efter 10 sekunder när man tagit i det. Clean Handle desinficerar och ska ta bort upp till 90% av bakterierna.

 Dörrhandtag är särskilt utsatta för bakterier eftersom många personer tar i handtag som sällan desinficeras. Med Clean Handle distribueras en antibakteriell spray på dörrhandtaget redan 10 sekunder efter det har vidrörts och ska döda upp till 90% av bakterierna.

Allt började när grundaren och barnkirurgen Claude Kollin stod i en operationssal och insåg att dörrhandtaget han precis tagit i inte var desinficerat. Resultatet blev Clean Handle, som har en patenterad design på den automatiska desinficeringen av dörrhandtag och används bland annat på Barnsjukhuset Martina i Stockholm.

- Vi är så stolta att ha tagit fram en så relevant produkt. På enormt kort tid har vi fått förfrågningar världen över, och vi har bland annat monterat upp Clean Handle på Kinas ambassad i Stockholm, säger Claude Kollin, grundare av Clean Handle.

Utöver den automatiska sprayen har Clean Handle även en multifunktionell design för att passa olika typer av dörrhandtag, och den drivs av fyra stycken AA-batterier och har en spraycylinder med den desinficerande lösningen. Baksidan är försedd med självhäftande kuddar som underlättar installationen och kan tas bort utan att lämna några märken efter sig. Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clean Handle