Italiensk gelato med smak av semla
25 Feb 2020

Gelaton serveras med fördel i enfriterad munk, men kan självklart också serveras i en klassisk semmelbulle eller helt enkelt som den är.
Karla Frukt använder sig av råvarorna från det ordinarie sortimentet när de smaksätter glassen. En viktigdel i verksamheten är tanken kring återbruk och att ta vara på alla råvaror – en inplastad krossad klubba som ett barn tappat ger nya och spännande smakkombinationer.
- Vi försöker att vara påhittiga med det vi har i Karla Frukts sortiment, istället för att köpa in polkagrisessens kan vi använda oss av polkagriskross så slipper vi slänga det vi inte kan sälja. Genom det kan vi ta fram en ny smak på gelaton som gör att vi kan erbjuda ett utbud som konstant uppdateras, säger Mele Perini, ägare av Karla Frukt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Karla Frukt
25 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”
-
McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött
"Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare"
-
Quality Hotel The Weaver invigs i mars
"Hotellet har närhet till Liseberg, växande arbetsplatsområden och allmänna kommunikationer"
-
Scandic Arlandastad har öppnat
"Hotellet är en viktigt beståndsdel i utvecklingen av näringslivet kring Arlanda Airport City. "
-
Foodexpo flyttas fram
"Mässan får ett nytt datum på grund av coronasituationen"
-
Fortsatt tufft läge för branschen
"Företagen har det svårt med likviditeten"