Italiensk gelato med smak av semla
25 Feb 2020

Gelaton serveras med fördel i enfriterad munk, men kan självklart också serveras i en klassisk semmelbulle eller helt enkelt som den är.
Karla Frukt använder sig av råvarorna från det ordinarie sortimentet när de smaksätter glassen. En viktigdel i verksamheten är tanken kring återbruk och att ta vara på alla råvaror – en inplastad krossad klubba som ett barn tappat ger nya och spännande smakkombinationer.
- Vi försöker att vara påhittiga med det vi har i Karla Frukts sortiment, istället för att köpa in polkagrisessens kan vi använda oss av polkagriskross så slipper vi slänga det vi inte kan sälja. Genom det kan vi ta fram en ny smak på gelaton som gör att vi kan erbjuda ett utbud som konstant uppdateras, säger Mele Perini, ägare av Karla Frukt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Karla Frukt
25 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"