Italiensk gelato med smak av semla
25 Feb 2020
Gelaton serveras med fördel i enfriterad munk, men kan självklart också serveras i en klassisk semmelbulle eller helt enkelt som den är.
Karla Frukt använder sig av råvarorna från det ordinarie sortimentet när de smaksätter glassen. En viktigdel i verksamheten är tanken kring återbruk och att ta vara på alla råvaror – en inplastad krossad klubba som ett barn tappat ger nya och spännande smakkombinationer.
- Vi försöker att vara påhittiga med det vi har i Karla Frukts sortiment, istället för att köpa in polkagrisessens kan vi använda oss av polkagriskross så slipper vi slänga det vi inte kan sälja. Genom det kan vi ta fram en ny smak på gelaton som gör att vi kan erbjuda ett utbud som konstant uppdateras, säger Mele Perini, ägare av Karla Frukt.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Karla Frukt
25 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok