Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Rosa champagne i limiterad utgåva

 
Rosa champagne i limiterad utgåvaMoët & Chandon Rosé Impérial Limited Edition Moët & Chandon lanserar en limiterad upplaga av Moët & Chandon Rosé Impérial i en specialdesignad box. Årets design med rosa och svart ska hylla kontrasten mellan de vita och röda vinerna i roséchampagnen, med särskilt fokus på de dominerande Pinot Noir-druvorna.

En roséchampagne får vanligtvis sin färg genom att man tillsätter lite rött vin med socker och jäst efter degorgering. Champagne är ett av de få vinområden i världen där det är tillåtet att tillverka rosé genom att tillsätta rött vin.

Detta vin är gjort enligt traditionell metod där vinet har fått sina bubblor via en andra jäsning på flaska. 
Den unika blandningen av både friska vita viner och komplexa röda viner gör att roséchampagne  passar att serveras tillsammans med kött, fisk, skaldjur, veganskt och vegetariskt. Samt förstås som aperitif och till desserter - som exempelvis intensiv ost och frisk sorbé.

I Champagne är  roséchampagne endast 10% av den regionala champagneproduktionen.
– Populariteten och efterfrågan på Moët & Chandons Rosé Impérial har ökat drastiskt de senaste 20 åren. I början av 2000-talet bestod Moët & Chandons roséchampagne endast av 2-3% av champagnehusets totalaproduktion. Idag, när roséchampagne representerar 10% av den regionala produktionen, har champagnehusets produktion av roséchampagne överstigit 20%, säger källarmästare Benoît Gouez.

För att hedra hantverket och produktionen av just roséchampagne så lanserar Moët & Chandon årligen sin Rosé Impérial Limited Edition i en specialdesignad förpackning. I år är det första gången champagnehuset hyllar dominansen av Pinot Noir-druvorna. Detta illustreras genom ett konstnärligt pendeldrag på förpackningen, som dels symboliserar konsten att framställa Moët & Chandons champagne, men också kontrasten mellan den dramatiska mattsvarta färgen på Pinot Noir-druvorna och roséchampagnens rosa nyans. Mellan 15 januari till 31 mars finns Moët & Chandon Rosé Impérial samt Brut Impérial i limiterade förpackningar tillgängliga i Systembolagetsordinarie sortiment.Käll: LVMH, Moët Hennessy och Systembolaget