Innis & Gunn lanserar en exklusiv Imperial Stout
14 Dec 2019

Den kraftfulla ölen i stilen Imperial Stout har en alkoholhalt på 11% och har lagrats
på first-fill bourbonfat. Alla ingredienser är utvalda av bryggmästaren Dougal Sharp och Vanishing Point är ett av hans
mästerverk inom konsten att lagra öl på ekfat. Den längre lagringstiden har
gett ölet ett mycket stort smakdjup och en kraftig karaktär. Man finner djupa
toner av choklad och vanilj som vidare samsas med en kryddighet.
Avslutningen är mjuk men kvardröjande med en tydlig smak av bourbonfat.
Den 24 januari 2020 lanseras den limiterade utgåvan av 20 000 flaskor av Vanishing point i presentförpackning. Bäst före datumet är juli 2024 vilket indikerar att ölen går att lagra i en sval ölkällare en god stund bortom detta årtal för den som vill.
Vanishing Point är resultatet av när Innis & Gunns bryggares kunskap och passion sammanstrålar med ambitionerna att skapa exceptionella öl som är både distinkta och banbrytande. Varje ingrediens väljs för hand med målet att skapa en smaksensation.
- Passion och smak är kärnan i våra öl och i VP03 har vi skapat en otroligt balanserad och djärv öl som är fullkomligt packad till bristningsgränsen med massiva aromer och smak. Ölet har vilat på ekfat under hela 14 månader i vårt lagerhus i Perth. Under tiden arbetade vi redan med nästa version i serien, som snart kommer att läggas på ekfat, för lansering i slutet av 2020. Det är oerhört spännande att göra dessa öl och vi har verkligen pushat gränserna för vad vi kan göra, säger Dougal Gunn Sharp, grundare och master brewer på Innis & Gunn.
DOFT: Mustiga torkade röda frukter med massor av ek, karamell och toffee
SMAK: Rostad, choklad och bränd maltkaraktär
AVSLUT: Fyllig karamell och värmande bourbontoner
MALT: Ale malt, roasted barley, amber malt och chocolate malt
HUMLE: Super styrian
ABV:11%
Om Innis & Gunn
Sedan starten 2003 har Innis & Gunn vuxit till att bli ett av Storbritanniens mest framgångsrika internationella craft bryggerier. Bryggeriet är en pionjär inom ekfatslagrad öl och använder två metoder för att smaksätta sin öl; dels genom lagring av öl i ekfaten och dels genom ett innovativt sätt att lägga faten i ölen utvecklad av bryggmästaren och grundaren Dougal Gunn Sharp. S
Innis & Gunn har vunnit över femtio priser under det senaste decenniet. Nyligen vann de Scottish Brewery of the Year i New York International Beer Competition 2019, samt guld i både prestigefulla Monde Awards 2017 och i Scottish Beer Awards 2018.
Den 24 januari 2020 lanseras den limiterade utgåvan av 20 000 flaskor av Vanishing point i presentförpackning. Bäst före datumet är juli 2024 vilket indikerar att ölen går att lagra i en sval ölkällare en god stund bortom detta årtal för den som vill.
Vanishing Point är resultatet av när Innis & Gunns bryggares kunskap och passion sammanstrålar med ambitionerna att skapa exceptionella öl som är både distinkta och banbrytande. Varje ingrediens väljs för hand med målet att skapa en smaksensation.
- Passion och smak är kärnan i våra öl och i VP03 har vi skapat en otroligt balanserad och djärv öl som är fullkomligt packad till bristningsgränsen med massiva aromer och smak. Ölet har vilat på ekfat under hela 14 månader i vårt lagerhus i Perth. Under tiden arbetade vi redan med nästa version i serien, som snart kommer att läggas på ekfat, för lansering i slutet av 2020. Det är oerhört spännande att göra dessa öl och vi har verkligen pushat gränserna för vad vi kan göra, säger Dougal Gunn Sharp, grundare och master brewer på Innis & Gunn.
DOFT: Mustiga torkade röda frukter med massor av ek, karamell och toffee
SMAK: Rostad, choklad och bränd maltkaraktär
AVSLUT: Fyllig karamell och värmande bourbontoner
MALT: Ale malt, roasted barley, amber malt och chocolate malt
HUMLE: Super styrian
ABV:11%
Om Innis & Gunn
Sedan starten 2003 har Innis & Gunn vuxit till att bli ett av Storbritanniens mest framgångsrika internationella craft bryggerier. Bryggeriet är en pionjär inom ekfatslagrad öl och använder två metoder för att smaksätta sin öl; dels genom lagring av öl i ekfaten och dels genom ett innovativt sätt att lägga faten i ölen utvecklad av bryggmästaren och grundaren Dougal Gunn Sharp. S
Innis & Gunn har vunnit över femtio priser under det senaste decenniet. Nyligen vann de Scottish Brewery of the Year i New York International Beer Competition 2019, samt guld i både prestigefulla Monde Awards 2017 och i Scottish Beer Awards 2018.
14 Dec 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"