Bubbligt med lägre alkoholhalt inför jul och nyår
9 Dec 2019
Cidern är resultatet av en balanserad blandning av bordsäpplen, cideräpplen och en liten touch av aromatiska päron. Smaken är krispig men samtidigt len med en uppfriskande smak. Cidern är ett lågalkoholhaltigt dryckesalternativ till årets festliga tillfällen och serveras med fördel i prestigeglas eller vitvinsglas, där kupan hjälper till att ta fram smak och doft. Alkoholhalten ligger på 7,4 %.
Stassen Cidre Brut har en klar, ljust gyllene färg. Eleganta bubblor och doft av äpple av och vita blommor ger en fräschör. Smaken är frisk och med mjuka tanniner. En svag bitterhet följs av fruktiga toner och en lång finish med smak av nyplockade äpplen. Den passar både till mat och som sällskapsdryck.
Under de kommande högtiderna fungerar den även genomgående från aperitif till dessert. Extra väl passar den till fisk i alla dess former samt till ostbrickan.
Den är tillvekad av äpplen från Aubeldalen och Liègedalen i östra Belgien, kända för sin kalkstensrika jord som ger äpplena en speciell karaktär, väl lämpad för just ciderproduktion. Stassens cider är resultatet av ett hantverk som förfinats under fyra generationer sedan 1895.
Cidrerie Stassen
Grundades 1895 av Léon Stassen i Aubel i Belgien med målsättningen att bli ett alternativ till champagne,som det vid tidpunkten var brist på. Liègedalen i östra Belgien är känt för sina fruktodlingar och erbjuder bästa tänkbara förutsättningar för ciderproduktion. Cideriet ligger än idag kvar i Aubeldalen och drivs av familjen Stassen i fjärde generationen. Cidrerie Stassen Cidre Cuvée Rosé distribueras i Sverige av GL Brands, ett helägt dotterbolag till Heineken.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Heineken
9 Dec 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: