Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Bubbligt med lägre alkoholhalt inför jul och nyår

 
Bubbligt med lägre alkoholhalt inför jul och nyårStassen Cidre brut Cidertillverkaren Cidrerie Stassen från Belgien utvidgar sitt sortiment i Sverige och lanserar Stassen Cidre Brut - en elegant och krispig cider med fräsch smak av äpple. Cidern presenteras i en högtidlig flaska med champagnekork och finns från den 11 december i Systembolagets beställningssortiment.

Cidern är resultatet av en balanserad blandning av bordsäpplen, cideräpplen och en liten touch av aromatiska päron. Smaken är krispig men samtidigt len med en uppfriskande smak. Cidern är ett lågalkoholhaltigt dryckesalternativ till årets festliga tillfällen och serveras med fördel i prestigeglas eller vitvinsglas, där kupan hjälper till att ta fram smak och doft. Alkoholhalten ligger på 7,4 %.

Stassen Cidre Brut har en klar, ljust gyllene färg. Eleganta bubblor och doft av äpple av och vita blommor ger en fräschör. Smaken är frisk och med mjuka tanniner. En svag bitterhet följs av fruktiga toner och en lång finish med smak av nyplockade äpplen. Den passar både till mat och som sällskapsdryck.

Under de kommande högtiderna fungerar den även genomgående från aperitif till dessert. Extra väl passar den till fisk i alla dess former samt till ostbrickan.
Den är tillvekad av äpplen från Aubeldalen och Liègedalen i östra Belgien, kända för sin kalkstensrika jord som ger äpplena en speciell karaktär, väl lämpad för just ciderproduktion. Stassens cider är resultatet av ett hantverk som förfinats under fyra generationer sedan 1895.Cidrerie Stassen
Grundades 1895 av Léon Stassen i Aubel i Belgien med målsättningen att bli ett alternativ till champagne,som det vid tidpunkten var brist på. Liègedalen i östra Belgien är känt för sina fruktodlingar och erbjuder bästa tänkbara förutsättningar för ciderproduktion. Cideriet ligger än idag kvar i Aubeldalen och drivs av familjen Stassen i fjärde generationen. Cidrerie Stassen Cidre Cuvée Rosé distribueras i Sverige av GL Brands, ett helägt dotterbolag till Heineken.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Heineken