Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
21 Sep 2023
Rätten serveras i restaurangen på alla 21 varuhus som IKEA har i Sverige mellan 18 september och 12 november.
– I skapandet har jag utgått från ett av mina mest populära recept men ändrat om en hel del för att få till en ny ännu bättre rätt som också fungerar i logistiken hos IKEA. Jag är jättestolt över den här rätten och hoppas att många vill prova den. Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination, säger Jessica Frej.
Tanken med rätten var att skapa en god vegetarisk rätt som alla kan gilla. Dessutom ville Jessica Frej att den skulle innehålla så få allergener som möjligt för att så många som möjligt skulle kunna äta den. Och efter otaliga provlagningar och provsmakningar ihop med teamet från IKEA är det äntligen dags att låta kunderna smaka.
Den tillfälliga rätten har även ett riktigt lågt pris då den kostar 49 kronor för IKEA Family medlemmar och 59 kronor för den som inte är medlem.
– Det är jättekul att kunna ta fram en ny rätt med en så uppskattad kock som Jessica Frej. Med den här rätten vill vi inspirera till att äta mer vegetariskt samt att använda råvaror som är i säsong. Dessutom hoppas vi självklart att det ska locka nya kunder till våra restauranger så att de upptäcker våra smakrika rätter som vi serverar året runt, säger Tim Holmberg, Food Range & Supply Manager på IKEA Sverige.
Idag serverar IKEA ett brett utbud av rätter i restaurangen. Nära hälften av är vegetariska som plantbullar och grönsaksbullar. Utöver det serverar IKEA även olika barnmenyer. De flesta av dessa är vegetariska som plantbullar, grönsaksbullar och pannkakor.
*Observera att risk för kontaminering (spår av till exempel gluten eller laktos) kan förekomma då produkten hanteras i samma lokal som våra övriga produkter innehållande allergener.
21 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: