Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
23 Sep 2023
Tunna kycklingfiléer är tricket när du vill ha en god och lättlagad middag
4 portioner
Tillagningstid: 40 minuter
Ingredienser:
- 1 förpackning Lönneberga Tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri (5 filéer)
Kryddiga rotsaker
- 500 g potatis
- 250 g morötter
- 300 g rotselleri
- 1 rödlök
- 250 g valfri svamp
- 2/3 dl srirachamajonnäs
- olivolja, salt & svartpeppar
Till servering
- valfri grönsallad
Så här gör du:
Kryddiga rotsaker: sätt ugnen på 225°C. Skala potatis & rotsaker, skär i tärningsstora bitar. Lägg (obs enbart) potatisen i en ugnsfast form. Blanda med olivolja, salt och svartpeppar och ställ in i ugnen.
Skär sedan svamp och skalad rödlök i mindre bitar och blanda med de tärnade rotsakerna, olja och salt. Vänd ner allt i potatisen när den har varit i ugnen cirka 10 minuter. Ugnsbaka ytterligare 15 minuter tills allt har en fin färg.
Kyckling: stek kycklingen i olivolja några minuter på varje sida på medelhög temperatur tills den är genomstekt och har en fin yta. Det gör du när dina rotsaker i ugnen börjar bli klara.
Servering: Servera kycklingen och de kryddiga rotsakerna tillsammans med en god grönsallad.
Dekorera med valfri ört.
23 Sep 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tre krogar ordnar gemensam torgfest
Negronifontän, mat, musik, dryck, glass- och popcornvagn kommer att vara på plats
-
Diplomat Collection - förenar hotellen under nytt gemensamt namn
"Diplomat Collection ska vara ett signum för våra boutiquehotell som står för modern luxury"
-
"Kattityd" när Pizza Hut lanserar katten Gustav -meny
Katten Gustaf fyller 46 år - firar med ny film och meny på Pizza Hut Sverige
-
Fredagskockens goda grilltillbehör "Libanesisk kycklingfest"
Myntabulgur, syrad rödlöksallad, paprikahummus och vitlöksyoghurt
-
McCain Foodservice lanserar SureCrisp Max
"Vi är övertygade om att de här pommes fritesen kommer att sätta en ny standard för restaurangmat och erbjuda en minnesvärd upplevelse från första till sista tuggan"
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen