Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet

 
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhetSvenska Möten startar kockutbilding för hållbart arbete.
Nu satsar Svenska Möten på att stärka mötesanläggningarnas syn på hållbarhet inom mat och dryck och presenterar sitt nya initiativ om hållbara kockutbildningar. Värd för första utbildningstillfället är Högbo Brukshotell i Sandviken.

Initiativet om hållbara kockutbildningar väcktes på Svenska Mötens hållbarhetsråd tidigare i år. Ett initiativ som nu blir verklighet.

– Vårt hållbarhetsperspektiv finns med oss i allt vi gör och vi letar hela tiden efter nya möjligheter att ytterligare integrera ett hållbart tänk hos våra anläggningar. Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck, säger Michael Shüller, vd på Svenska Möten.

 Utbildningen kommer att fokusera på hållbara råvaror, hållbar matlagning, återvinning och minskat matsvinn men också betona vikten av att ställa krav, på såväl leverantörer, ägare och deltagarna själva. Utbildningen ska inspirera och lära kockar att jobba med hållbarhet från ax till limpa.

Högbo Brukshotell är värd för premiärtillfället och det blir Stefan Johansson, Mat- & dryckesansvarig på hotellet, som kommer att hålla i första utbildningen. Tanken och förhoppningen är att stafettpinnen sedan går vidare till någon annan av Svenska Mötens anläggningar.

– Alla som sysselsätter sig med att laga mat har en enorm påverkan på vår miljö. Vi kan välja att ställa krav på våra leverantörer och våra ägare. Vi kan välja att erbjuda våra gäster en lite bättre meny för varje säsong. Men vi måste själva vilja göra det. Utbildningen handlar om att få perspektiv både på vår jord och på våra jobb. Naturen och växtligheten ger oss energi, så låt oss ta hand om den på ett bra sätt, säger Stefan Johansson.

Svenska Möten ägs av 138 hotell- och konferensanläggningar runt om i Sverige. De har sedan starten för drygt fyrtio år sedan haft ett starkt hållbarhetsfokus, till exempel genom att ställa krav på sina anläggningar om Svanenmärkning.

Den första kockutbildningen startade den 20 juni på Högbo Brukshotell i Sandviken.

 
Om Svenska Möten
Svenska Möten grundades 1981 och ägs gemensamt av över 138 mötesanläggningar runt om i Sverige. Samtliga anläggningar är certifierade enligt höga kvalitetskrav och Svanenmärkta eller medlemmar i Svanens nätverk.
Av: Annika Rådlund Källa: Svenska Möten Foto: Högbo Brukshotell