Smaka på Stockholm byter namn till Stockholm Good Food festival och datumet flytas fram
29 Maj 2020

Nordens största matfestival Smaka på Stockholm genomförs årligen i början av juni i Kungsträdgården, nu festivalen som startade 1992 fått ett nytt namn: Smaka Good Food Festival och den har även fått ett nytt datum - i alla fall i år.
– Vi ska skapa en ny fantastisk matfestival i september utifrån de förutsättningar som finns. Att ställa in helt i en tid då restaurangbranschen behöver all uppmärksamhet och stöd som den kan få, finns inte på kartan. Vi planerar nu för exempelvis fler digitala upplevelser samt take away. Till vår hjälp har vi flera av landets främsta kockar och restauranger, säger Anders Sewerin som är grundare av Smaka Good Food Festival.
I år flyttar den internationella konferensen Sweden Foodtech Big Meet in mitt i Smaka Good Food Festival för att göra den tillgänglig för fler. Konferensen handlar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat och kommer att kunna följas både på plats och online.
Festivalen är gratis att besöka samlar flera av landets främsta kockar, restauranger, food trucks och mathantverkare. Under evenemanget pågår allt från samtal om framtidens matförsörjning med internationella experter till lättsam underhållning.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Smaka Good Food Festival
29 Maj 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"