Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Smaka på Stockholm byter namn till Stockholm Good Food festival och datumet flytas fram

 
Smaka på Stockholm byter namn till Stockholm Good Food festival och datumet flytas framSmmaka Good food festival flyttar fram till september. Nu flyttas Smaka Good Food Festival till 10-13 september och lägger till allt från digitala upplevelser till take away. Evenemanget har under de senaste åren fokuserat allt mer på hur vi kan äta god mat på ett hälsosamt och hållbart sätt.  
 
Nordens största matfestival Smaka på Stockholm genomförs årligen i början av juni i Kungsträdgården, nu festivalen som startade 1992 fått ett nytt namn: Smaka Good Food Festival och den har även fått ett nytt datum - i alla fall i år.

Sedan starten har 350 000 besökare årligen firat nationaldagshelgen tillsammans med totalt 400 restauranger. Nu flyttas festivalen till 10-13 september för att kunna genomföras på ett säkert sätt med tanke på coronaviruset.

– Vi ska skapa en ny fantastisk matfestival i september utifrån de förutsättningar som finns. Att ställa in helt i en tid då restaurangbranschen behöver all uppmärksamhet och stöd som den kan få, finns inte på kartan. Vi planerar nu för exempelvis fler digitala upplevelser samt take away. Till vår hjälp har vi flera av landets främsta kockar och restauranger, säger Anders Sewerin som är grundare av Smaka Good Food Festival.

I år flyttar den internationella konferensen Sweden Foodtech Big Meet in mitt i Smaka Good Food Festival för att göra den tillgänglig för fler. Konferensen handlar om hur techsektorn kan förändra framtidens mat och kommer att kunna följas både på plats och online.

Festivalen är gratis att besöka samlar flera av landets främsta kockar, restauranger, food trucks och mathantverkare. Under evenemanget pågår allt från samtal om framtidens matförsörjning med internationella experter till lättsam underhållning.Av: Annika Rådlund Källa och foto: Smaka Good Food Festival