Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nordic Organic Food Fair och Eco Life Scandinavia flyttas fram

 
Nordic Organic Food Fair och Eco Life Scandinavia flyttas framNordic Organic Food Fair flyttas fram.  Nordic Organic Food Fair och Eco Life Scandinavia skulle ha arrangerats i november 2020 men flyttas nu fram ett år.

 –På grund av den pågående Covid-19-pandemin har vi beslutat att skjuta upp Nordic Organic Food Fair och Eco Life Scandinavia  till nästa år, meddelar Melina Viking som är Event Manager.

Mässorna kommer att genomföras på Malmömässan 17-18 november 2021 istället.

–Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair 2019 blev stora framgångar. Vi är stolta över förtroendet som utställare och besökare visar för mässorna och det är tydligt att de är viktiga. Självklart är vi besvikna över att mässorna inte kan äga rum i år.Men, det som styrt vårt beslut är att säkerheten för våra besökare, talare och utställare alltid är vår högsta prioritet. Även om beslutet är tungt, så är vi nu ännu mer angelägna om att komma tillbaka med större och bättre evenemang nästa år.

Eco Life Scandinavia och Nordic Organic Food Fair hålls i Malmö i vecka 46 varje år och är Skandinaviens största fackmässa för hållbarhet och ekologiska produkter.

–Många av våra utställare på mässan är internationella. Under 2019 hade vi utställare från 48 olika länder från alla världens hörn. I de flesta länder är situationen fortfarande mycket svårbedömd och planeringen mycket besvärlig.

Hon ser ändå hoppfullt på framtiden.

–Den goda nyheten är att mycket av planeringen redan är färdig och vi kan påbörja arbetet med mässorna 2021 med farten uppe. Förra veckan tillkännagav ju EU sin nya strategi ”Farm to Fork” för att öka andelen ekologiska livsmedel och lantbruk till 25 % under det kommande decenniet. I Sverige visar undersökningar att fler konsumenter än någonsin tidigare vill stötta och handla från lokala ekologiska producenter. Vi är övertygade om att mässorna behövs mer än någonsin.

Beslutet att flytta fram mässorna har diskuterats ingående med utställare och samarbetspartners, så som Topas Vegan, Organic Sweden, Ekomatcentrum, Organic Denmark, Advantage Austria och Wallonia Regionen och många andra. ”Av: Annika Rådlund  Foto: Getty Images