Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nyöppnade AC by Marriott Stockholm Ulriksdal tar nytt grepp under sommaren

 
 • AC by Marriott Stockholm Ulriksdal öppnar upp för nya möjligheter – blir ett All Inclusive-hotell under sommaren.

  AC by Marriott Stockholm Ulriksdal öppnar upp för nya möjligheter – blir ett All Inclusive-hotell under sommaren.

 • AC by Marriotts restaurang och bar vid entréplanet.

  AC by Marriotts restaurang och bar vid entréplanet.

 • Restaurang Pic Pocs meny innehåller både svenska och spanska rätter.

  Restaurang Pic Pocs meny innehåller både svenska och spanska rätter.

 • Svensk havsabborre och spansk tomatsoppa är två av rätterna på hotellmenyn.

  Svensk havsabborre och spansk tomatsoppa är två av rätterna på hotellmenyn.

 • Hotellet har en 11 meter lång pool, jacuzzi, bastu och ångbastu intill gymmet.

  Hotellet har en 11 meter lång pool, jacuzzi, bastu och ångbastu intill gymmet.

Föregående
Nästa
 
I mars öppnade fyrstjärniga AC by Marriott för sina första gäster, men fick inte den start de hade hoppats på eftersom det öppnade precis i början av coronakrisen när de första rekommendationerna om social distans började sättas in. Nu tar hotellet ett nytt grepp och kommer att erbjuda gästerna All inclusive under sommarmånaderna.

Hotellet går inte att missa för de som anländer med pendeltåget, det ligger så nära så man ser det från perrongen. Det är Vi Invest AB, som sedan tidigare driver flera hotell i Stockholms innerstad, som inlett ett samarbete med hotellkedjan Marriott International. För två år sedan skrevs ett långsiktigt samarbetsavtal med avsikt att öppna 10 stycken AC by Marriott hotell, som är ett av Marriott Internationals 30 varumärken. 

– Tanken är att det ska lanseras tio AC by Marriotts till i Sverige, säger Patrik Tuomisto som är driftchef på Vi Invest.

AC by Marriott Ulriksdal är helt nybyggt och öppnade i mars.

– Det här var en tom yta innan, vi har köpt marken, vi äger byggnaden och håller i driften av hotellet, så det här är vårt hotell kan man säga, förklarar han.

Målgruppen för hotellet är affärsresenärer och nöjesresande som ska besöka Friends arena och Mall of Scandinavia. Patrik Tuomisto förklarar att de uppfyller alla behov för affärsresenärer, med snabb wi-fi, bra TV-utbud, konferenslokaler, lounge, restaurang, bar, gym och en wellnessavdelning med pool och jacuzzi.

Under sommaren öppnar man nu upp för nya möjligheter eftersom många kommer att välja att semestra på hemmaplan i år. Hotellet  lanserar därför en helt ny All Inclusive-upplevelse för den som vill ha en avkopplande sommarsemester i Stockholmsområdet. Bokningserbjudandet innefattar boende, tillgång till Viitalize Spa & Wellness, frukost, middag samt after noon tea. Gästen kan sedan själv välja hur länge hotellsemestern ska pågå.   
 
– Vi vill erbjuda gäster som semestrar i Sverige chansen att uppleva all inclusive på AC by Marriott. Njuta av god mat, spa och wellness i närheten av natur, säger Vi Invest ABs VD och grundare Martin Hosseini.

Hotellet är ett modernt fyrstjärnigt hotell med 223 rum, varav fyra är sviter, 10 superior och 209 standardrum.

Wellnessavdelningen är fördelat på två våningsplan, med gym, swimmingpool, jacuzzi, bastu, ångbastu och relaxavdelning. Mot tillägg kan gäserna även boka in sig på ett  antal spabehandlingar.

Restaurangen som ligger i hotellets entréplan med gångstråket från pendelstationen precis utanför har fått namnet Pic Poc by Pontus Frithiof. Det är framtaget av krögaren och kocken Pontus Frithiof tillsammans med Nordrest. Menyn har influenser från Spanien, som är AC by Marriotts ursprungsland, i kombination med klassiska Pontus Frithiof-rätter. Han har tillsammans med sitt team valt att jobba med rätter i varierande storlek och med en bredd av råvaror. Det kommera att serveras alltifrån spanska kroketter till dagens fisk och vegetariska alternativ. En bar med lounge är placerad i anslutning till restaurangen. 

All inclusive -satsningen kommer att köras fram till sista augusti.Av: Annika Rådlund