Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ökat intressse för fjällvandring när många planerar semester på hemmaplan

 
Ökat intressse för fjällvandring när många planerar semester på hemmaplanMed rekommenderade råd om restriktivt resande föds även nya möjligheter och kreativa idéer inom turistnäringen i Sverige, och vi har anammat begrepp som Svemester, Hemester och Staycation. Det förutspås att många svenskar kommer att ägna sin semester åt att vandra. 

Bilder på naturupplevelser har blivit en vanlig företeelse på sociala medier, för på vandringsleder och skog och mark kan många anamma social disans och samtidigt hämta kraft från naturen.  

Emma Lundin, Platschef på Storhogna Högfjällshotell & Spa är en av dem som har märkt att intresset är stort för att ägna sommaren åt att semestra i Sverige och komma nära naturen. 

- Många ringer och mailar frågor om boende och vandring, varav några gärna bokar direkt medan andra vill kunna hålla det öppet ett litet tag till, vi har dessutom gjort korrigeringar i våra bokningsvillkor för att fler ska känna sig trygga med att boka en vistelse, säger Emma Lundin.

Fjällvandring i kombination med bekvämt boende kanske blir ännu mer populärt i år?

Emma Lundin menar att fler vill få stora naturupplevelser under semestern, bo bekvämt och få med andra kringaktiviteter. I Storhogna, där hon arbetar, finns vandringsleder av varierande karaktär och svårighetsgrad.

- Fjällvandring är mer populärt än någonsin och många efterfrågar boende hos oss med halvpension eller bed & breakfast. Många vill uppleva fjällen på ett enkelt sätt utan allt för mycket planering och då blir dagsturer från hotellet ett utmärkt alternativ.
Av: Annika Rådlund

Taggar

Spa Hotell Nyheter