Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Riche Fenix har öppnat i Stockholm

 
 • Riche Fenix bar med spegelvända skyltar och en dj-hörna i bardelen närmast fönstren.

  Riche Fenix bar med spegelvända skyltar och en dj-hörna i bardelen närmast fönstren.

 • Matilda Jackson

  Matilda Jackson

 • Bakvänd Riche-skylt på spegeln i baren.

  Bakvänd Riche-skylt på spegeln i baren.

 • Riche Fenix öppnade på Götgatan 40 1 september.

  Riche Fenix öppnade på Götgatan 40 1 september.

 • Riche Fenix har öppet kök inne i restaurangen.

  Riche Fenix har öppet kök inne i restaurangen.

Föregående
Nästa
 
 Idag den 1 september öppnade Svenska Brasserier Riche Fenix på Götgatan 40 i Stockholm.
 - Det här blir en modern lillayster till Riche, berättar 
restaurangchef Matilda Jackson.

I spetsen för satsningen står Matilda Jackson, nuvarande restaurangchef på Riche. Med sig har hon ett handplockat team som är med och sätter sin prägel på mat, dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en levande scen med kreativa uttrycksformer i kombination med enkel och tilltalande gastronomi. 

- I de här lokalerna var det tidigare ett apotek som hette Fenix och efter det har bland annat Starbucks huserat här, berättar Matilda Jackson.

Gästerna möts av stora lokaler när de kommer in, till vänster ett rum med konst på väggarna och flera dukade bord. I det högra rummet löper en stor bar efter hela långsidan.- Här kommer det att vara dj: s som spelar hela helgerna, säger Matilda och pekar på dj-hörnan som är en del av marmorbaren.

I rummet innanför så är det ett öppet kök längst bort på kortsidan och restan av ytan är det sittplatser och stora runda bord.

Bakom menyn står William Carlström, tidigare Chef de Partie på Aira, och innan det Kong Hans Kælder, Punk Royale, Operakällaren och Främmat. Trots gedigen meritlista, kommer menyn på Riche Fenix att vara enkel - vällagat och lekfullt är ledorden. Och för att hamna på menyn måste rätten kunna ätas i en trång och livlig bar.

Precis som systerrestaurangen kan gästerna förvänta sig återkommande DJ’s och livespelningar. Interiören är framtagen av Stockholmsbaserade designduon Ellen Nyqvist och Louise Tungården, där inspiration hämtas från klassiska bistron i Paris kombinerat med skandinavisk estetik. 

 Text och foto: Annika Rådlund