Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Cocktailbaren MAP Petite Maison öppnar i Stockholm

 
 • Petit Maison öppnar på Vasagatan i Stockholm.

  Petit Maison öppnar på Vasagatan i Stockholm.

 • Baren är just nu inredd med konst av svenska konstnären och skulptören Tomas Lacke.

  Baren är just nu inredd med konst av svenska konstnären och skulptören Tomas Lacke.

 • Barmenyerna har ett läderfodral och har långa beskrivningar av varje cocktail.

  Barmenyerna har ett läderfodral och har långa beskrivningar av varje cocktail.

 • I baren finns ett brett urval av bland annat whisky, rom och gin från hela världen.

  I baren finns ett brett urval av bland annat whisky, rom och gin från hela världen.

Föregående
Nästa
 
Imorgon  öppnar den internationella cocktailbaren MAP Petite Maison på Vasagatan 38 i Stockholm. Den intima baren med femton platser satsar på moderna cocktails, premiumsprit, tapas och konst. Bakom öppningen står den hyllade cocktailbaren MAP Maison i London.

På nya MAP Petite Maison i Stockholm serveras både klassiska samt egna experimentella cocktails som hämtat inspiration från hela världen. Det finns även möjlighet att avnjuta utvalda tapas från Medelhavet som skapats för att passa till barens cocktails, whisky och rom.

– MAP Petite Maison är den första fristående internationella cocktailbaren i Stockholm vilket gör öppningen extra spännande. Målet är att skapa en intim och personlig upplevelse för alla som uppskattar cocktails och kvalitetssprit, säger Melissa Frangi som är Global Bars Manager på MAP. 

Under åren har MAP Maison i London byggt upp en personlig direktkontakt med flera av världens främsta destillerier. Det innebär att även baren i Stockholm får ett sortiment utöver det vanliga med flera rariteter på hyllorna, inte minst inom skotsk och japansk whisky. 

Konsten på MAP Petite Maison byts regelbundet ut och till varje utställning skapas en ny cocktail som inspirerats av verken. Först ut är den svenska konstnären och skulptören Tomas Lacke som hämtat sin inspiration från både klassiskt oljemåleri och gatukonst. Hans verk kombineras med cocktailen Kintsugi som bygger på Ki No Bi Kyoto Dry Gin. 

MAP Petite Maison som öppnar 31 augusti har femton sittplatser och erbjuder både bokningar samt drop-in i mån av plats. Öppettiderna är initialt från 15:00 till 01:00 från tisdag till lördag.


Text och foto: Annika Rådlund