Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny innovationsrestaurang invigd

 
Ny innovationsrestaurang invigdOrklas nya open innovation restaurang, som fått namnet Frankful Butik och Restaurang, är nu invigd. Dagligvaruföretaget Orklas nya restaurang i Malmö, är nu invigd. Restaurangen, Frankful Butik och Restaurang, ligger i anslutning till företagets huvudkontor och dess innovationskök. Restaurangen kommer att bli företagets innovationsinkubator med fokus på att hitta lösningar för framtidens mat.

Frankful Butik och Restaurang ligger i entrén på Orklas huvudkontor i Malmö och genom en glasruta kan gästerna följa arbetet i livsmedelsföretagets innovationskök där framtidens mat utvecklas. 

- Vi är väldigt glada för alla som ville komma och fira invigningen med oss och det varma mottagande som vi fick från alla. Redan första dagen serverade vi nästan 700 luncher och vi kan konstatera att det finns ett stort intresse för att äta riktigt gott och samtidigt klimatsmart, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige.

Orkla menar att en fjärdedel av den globala klimatpåverkan är kopplat till den mat vi äter och för att nå klimatmålen är det avgörande att förändra matsystemet. 

I Frankful Butik och Restaurang serveras det härliga smaker och kombinationer för att ge inspiration och nyfikenhet till gästerna att fortsätta äta klimatsmart mat. Restaurangen serverar olika rätter som Orkla vill testa under just varumärket Frankful, men även Orklas andra varumärken som Felix, Anamma och Paulúns.
Om Frankful Butik och Restaurang
Restaurangen serverar både frukost, lunch och snacks och hålla öppet månd-fred kl 8-16.
Under lunchen serveras en större rätt (96 kr), en mellan (69 kr), och en mindre mer snacksig rätt (42 kr).
Till frukost serveras bla veganska scones, fröknäcke med ost/krasse och over night oats och till fika serveras bla honungssnittar med honung från bikupor på byggnadens tak och kladdkaka med kaffesirap som gjorts på kaffe som blivit över på kontorets möten.

Denna veckas meny på Frankful Butik & Restaurang.
Större rätt: Het gryta (med bas på svenska rotfrukter), serveras med rostat matvete, syrad svensk spetskål, koriander från kabbarp, örtolja, myntakräm och jalapenofoccacia (hembakad)
Mellan: Burrito på anammafärs, salsa, rostad majs, syrad lök. Serveras med frankful cheesedipp eller salsa och kålsallad.
Mindre: Frijoles refritos: Svart bönröra som serveras med tortillachips och syrade grönsaker.

Av: Annika Rådlund Källa och foto: Orkla