Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu öppnar Quality Hotel Match

 
Nu öppnar Quality Hotel MatchQuality Hotel Match öppnade 1 september 2022. Nu öppnar Nordic Choice Hotels öppnar sitt fjärde hotell i Jönköping. Med direkt anslutning till det historiska tändsticksområdet med sina 17 våningar och med utsikt över Sveriges näst största sjö blir det ett nytt landmärke i staden. 

Hotellet som började byggas 2018 etableras under Nordic Choice Hotels varumärke Quality och rymmer 229 hotellrum, 10 konferensrum, fitnessområde och en utomhuspool.

- Jönköping, vilken stad! Vid Vätterns kant, med enastående tillgänglighet mitt i södra Sverige och med en anrik industrihistoria som få andra städer kan mäta sig med. Nya Quality Hotel Match är verkligen en lysande stjärna med enastående möjligheter att möta både lokala Jönköpingsbor och tillresta turister, säger Petter Stordalen, grundare av Nordic Choice Hotels.

Hållbarhet i fokus
Hållbarhet står högt upp på agendan för Nordic Choice och fastigheter och mat är de områden där koncernen ser störst potential att göra skillnad. För Quality Hotel Match har en ansökan till LEED Sweden lämnats in och enligt hotellets egna beräkningar hamnar man på den näst högsta nivån - Gold. LEED-systemet organiseras i kategorier som handlar om bland annat energi och vattenförbrukning, innemiljö, material och avfallshantering.

55 personer kommer att jobba på hotellet när det öppnar och restaurangen Brasserie NÒR blir den första restaurangen i Sverige som koncernen öppnar under konceptet. Fokus kommer ligga på okomplicerad mat med högkvalitativa råvaror. 

- Äntligen får vi slå upp dörrarna till Jönköpings nya hotell-pärla. Vi har jobbat stenhårt de senaste månaderna för att få all klart till öppning och nu är det äntligen dags. Det kliar i fingrarna att kunna visa upp vårt fina hotell för Jönköpingsborna och jag tror alla mina kollegor på hotellet är lika sugna som jag på att öppna upp dörrarna och hälsa våra gäster välkomna hit, säger Catarina Halldén, hotelldirektör på Quality Hotel Match.

Hotellet öppnade upp sina dörrar den 1 september och kommer nu erbjuda möjligheter till konferens, logi och mat och dryck.

Quality Hotel Match
Antal våningar: 17
Antal hotellrum: 229
Antal mötesrum: 10
Service: Bar, restaurang och gym
Fastighetsägare: Skanska/Balder
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Nordic Choice Hotels