Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pontus Frithiof öppnar restaurang för barnfamiljer på Tekniska museet

 
Pontus Frithiof öppnar restaurang för barnfamiljer på Tekniska museetPonthus Frithiof och Modins öppnar restaurang på Tekniska museet i höst. Innovativt, miljövänligt och lekfullt – när krögaren och entreprenören Pontus Frithiof och Modis restauranger flyttar in på Tekniska museet nybyggda restaurang är det en hållbar framtid som står i centrum. Det blir en färgstark miljö med många nyskapande lösningar för att inspirera till innovation och klimatsmarta val.

Nu presenterar Pontus Frithiof och Modis Restauranger konceptet för den nya matupplevelsen på Norra Djurgården i Stockholm. Tekniska by Pontus blir namnet på en helt ny restaurang som öppnar i totalrenoverade lokaler på Tekniska museet i höst. Tillsammans med krögaren vill museet bjuda besökare på en upplevelse som andas hållbarhet, framtid, lekfullhet och innovation.

– Vår restaurang ska vara en plats för våra besökare att hämta energi och inspiration för nya upptäckter, utforskande och framtida innovationer. Den är skapad med barn och unga i fokus – en grupp som ofta har ett stort engagemang för miljö och hållbarhet, och samtidigt en stark framtidsoptimism och tro på nya innovativa lösningar, säger Peter Skogh, museidirektör.

Lunchserveringen på Tekniska museet blir framför allt en buffé med sallader, ugnsbakade grönsaker och pajer. Till helgen dukas en tacobuffé upp – med tortillas, bönor, avocadodip, nachochips, röror och såser. Det går också att välja på säsongsvarierande rätter som t.ex. ricotta- och spenatfylld cannelloni, viltskav med pressad potatis eller laxtacos med grillad sparris. Familjefavoriter som pannkakor, pastarätter och köttbullar finns alltid på menyn.

– Tekniska by Pontus är verkligen ett drömprojekt för oss. Vi har hämtat inspiration från hela världen och hittat smarta lösningar för att minska miljöpåverkan. Vi är övertygade om att samarbetet med Tekniska museet och att de unga, smarta, nyfikna och kreativa besökarna kommer att vara en evig källa till inspiration för oss, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.

Tekniska by Pontus beräknas öppna den 7 september 2017 i helt nybyggda lokaler på Tekniska museet i Stockholm. Restaurangen och tillhörande eventytor gör det möjligt att arrangera möten, fester och kvällskurser.
Pontus Group
grundades 2002 av Pontus Frithiof och består idag av verksamheterna Pocket City, Pontus in the Park i Solna (inkl. Pocket Solna), Burger & Lobster, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus och Atelier 23, Pontus in the Air, Monstro samt American Express Lounge by Pontus på Stockholm-Arlanda Terminal 5, Catering Från Pontus samt all mat- och dryck på MTR Express
.


Av: Annika Rådlund Källa: Pontus Group