Pinchos öppnar sin 70:e restaurang
8 Dec 2019
– Pinchos är väletablerade i Sverige, så nu när vi öppnar kedjans 70:e restaurang är det såklart en milstolpe i vår utveckling, säger Jan Wallsin, VD Pincho Nation AB.
Den nya restaurangen som idag öppnar i skidorten Åre har plats för 194 gäster och ligger på Kabinbanevägen, alltså på Ski-in-avstånd alldeles nedanför Åres branta backar. De befintliga restaurangerna i bland annat Göteborg, Berlin, Oslo och Sälen.
– Vi har märkt att det finns ett stort intresse för Pinchos på de platser vi öppnar, inte minst i Köpenhamn där vi öppnade vår andra enhet för en vecka sedan, säger Jan Wallsin.
Stadig expansion
Efter etableringen i Sverige har Pinchos fortsatt växa på den utländska marknaden.
– Det är ett stort tryck på förfrågningar om att öppna upp Pinchos-restauranger, säger Magnus Larsson, etableringsansvarig på Pincho Nation AB. Idag finns vi i alla stora svenska städer, och många av dem har fler än en Pinchos. Nu när vi har fått proof of concept satsar vi stort i de nordiska länderna.
Pinchos etablerades i Göteborg 2012, och redan två år senare öppnades det upp för franchisetagare. Idag är kedjan en av nordens snabbast växande, och det öppnas i snitt två nya restauranger varje månad. Den stadiga expansionen har skapat en stor mängd arbetstillfällen inom restaurangnäringen, speciellt bland unga.
Pinchos är ett app-baserat restaurangkoncept som erbjuder en bred meny av smårätter från hela världens kök. Pinchos grundades 2012 och har vuxit kraftigt med en genomsnittlig försäljningstillväxt på 90% per år sedan 2015. Under 2019 beräknar Pinchos ha 70 restauranger som tillsammans omsätter mer än en miljard kronor. I tillägg till en stark närvaro på den svenska marknaden har bolaget framgångsrikt etablerat enheter i Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Pinchos egenutvecklade app har laddats ner över 3.000.000 gånger. Kedjan besöks av 4.300.000 gäster årligen.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Pinchos
8 Dec 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok