Hotell Kristina vann ekoutmaningen
3 Dec 2019
Av de restauranger som varit med i undersökningen, finns det största utbudet av ekologisk mat och dryck på Hotell Kristina. Restaurangen har dubbla KRAV-märken och serverar hela 65 procent ekologisk mat och dryck.
Kökschef Tobias Strömberg och restaurangchef Robin Eliasson tog emot priset, som delas av hela den stolta personalen. Hotell Kristina segrar för andra året i rad. Tobias Strömberg, som har arbetat på hotellet i drygt 12 år, säger:
- Redan när jag började hade hotellet haft fokus på bra, lokalproducerade råvaror och schysst djurhållning i många år. Idag är vi Svanenmärkta och har som ett av få hotell i Sverige en restaurang med två KRAV-märken. Runt 65% av det ni äter och dricker hos oss är ekologiskt och godkänt av KRAV och det är inget vi planerar att dra ner på utan tvärtom.
Hotellet vill också visa att hållbarhet genomsyrar allt de gör. Exempelvis renoverade man nyss med ekologiska, svenska ekgolv, installerade bergvärme i ett av de tre funkishusen, jobbar mot matsvinn, har företagselbil, egen bikupa, en bar med enbart ekologiska viner, ekologisk öl och ekologisk läsk samt svenska spritsorter, är Svanen-certifierade mm.
Informationscentrum för Ekologiska Produkter EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.
Hotell Kristina
Familjeägda Hotell Kristina ligger i Sigtuna stad 15 minuter från Arlanda. Hotellat har 62 hotellrum för 87 gäster och 13 möteslokaler med plats för 2-130 personer. Miljö och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten, som är SVANEN-certifierad och har dubbla KRAV-märken. Det innebär att över 60 % av det som serveras är KRAV-märkt eller ekologiskt.
Familjeägda Hotell Kristina ligger i Sigtuna stad 15 minuter från Arlanda. Hotellat har 62 hotellrum för 87 gäster och 13 möteslokaler med plats för 2-130 personer. Miljö och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten, som är SVANEN-certifierad och har dubbla KRAV-märken. Det innebär att över 60 % av det som serveras är KRAV-märkt eller ekologiskt.
3 Dec 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok