Hotell Kristina vann ekoutmaningen
3 Dec 2019

Av de restauranger som varit med i undersökningen, finns det största utbudet av ekologisk mat och dryck på Hotell Kristina. Restaurangen har dubbla KRAV-märken och serverar hela 65 procent ekologisk mat och dryck.
Kökschef Tobias Strömberg och restaurangchef Robin Eliasson tog emot priset, som delas av hela den stolta personalen. Hotell Kristina segrar för andra året i rad. Tobias Strömberg, som har arbetat på hotellet i drygt 12 år, säger:
- Redan när jag började hade hotellet haft fokus på bra, lokalproducerade råvaror och schysst djurhållning i många år. Idag är vi Svanenmärkta och har som ett av få hotell i Sverige en restaurang med två KRAV-märken. Runt 65% av det ni äter och dricker hos oss är ekologiskt och godkänt av KRAV och det är inget vi planerar att dra ner på utan tvärtom.
Hotellet vill också visa att hållbarhet genomsyrar allt de gör. Exempelvis renoverade man nyss med ekologiska, svenska ekgolv, installerade bergvärme i ett av de tre funkishusen, jobbar mot matsvinn, har företagselbil, egen bikupa, en bar med enbart ekologiska viner, ekologisk öl och ekologisk läsk samt svenska spritsorter, är Svanen-certifierade mm.
Informationscentrum för Ekologiska Produkter EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.
Familjeägda Hotell Kristina ligger i Sigtuna stad 15 minuter från Arlanda. Hotellat har 62 hotellrum för 87 gäster och 13 möteslokaler med plats för 2-130 personer. Miljö och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten, som är SVANEN-certifierad och har dubbla KRAV-märken. Det innebär att över 60 % av det som serveras är KRAV-märkt eller ekologiskt.
3 Dec 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.