Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotell Kristina vann ekoutmaningen

 
Hotell Kristina vann ekoutmaningenTobias Strömberg och Robin Eliasson från Hotell Kristina tog emot Ekoutmaningens pris av Gill Brodin, Agenda 2030 Sigtuna Kommun. Hotell Kristina i Sigtuna vann årets Ekoutmaning, där utbudet av ekologiskt och vegetariskt hos Sigtuna kommuns restauranger och butiker har undersökts. Onsdagen den 20 november fick vinnarna diplom av Gill Brodin, ordförande i Sigtuna kommuns Agenda 2030-beredning. Representanter från Ekomatcentrum fanns även med på plats. 

Av de restauranger som varit med i undersökningen, finns det största utbudet av ekologisk mat och dryck på Hotell Kristina. Restaurangen har dubbla KRAV-märken och serverar hela 65 procent ekologisk mat och dryck.

Kökschef Tobias Strömberg och restaurangchef Robin Eliasson tog emot priset, som delas av hela den stolta personalen. Hotell Kristina segrar för andra året i rad. Tobias Strömberg, som har arbetat på hotellet i drygt 12 år, säger: 

- Redan när jag började hade hotellet haft fokus på bra, lokalproducerade råvaror och schysst djurhållning i många år. Idag är vi Svanenmärkta och har som ett av få hotell i Sverige en restaurang med två KRAV-märken. Runt 65% av det ni äter och dricker hos oss är ekologiskt och godkänt av KRAV och det är inget vi planerar att dra ner på utan tvärtom.

Hotellet vill också visa att hållbarhet genomsyrar allt de gör. Exempelvis renoverade man nyss med ekologiska, svenska ekgolv, installerade bergvärme i ett av de tre funkishusen, jobbar mot matsvinn, har företagselbil, egen bikupa, en bar med enbart ekologiska viner, ekologisk öl och ekologisk läsk samt svenska spritsorter, är Svanen-certifierade mm. 

Informationscentrum för Ekologiska Produkter EkoMatCentrum, är en ideell förening med syfte att verka för en hållbar utveckling i livsmedelskedjans alla led. Föreningen verkar genom att sprida information om ekologiska produkter och därmed bidra till en ökad konsumtion av ekologiska livsmedel. EkoMatCentrum vill verka för att små och stora företag i livsmedelskedjans alla led ställer höga miljökrav vid köp och handel med livsmedel.
Hotell Kristina
Familjeägda Hotell Kristina ligger i  Sigtuna stad 15 minuter från Arlanda. Hotellat har 62 hotellrum för 87 gäster och 13 möteslokaler med plats för 2-130 personer. Miljö och hållbarhet genomsyrar hela verksamheten, som är SVANEN-certifierad och har dubbla KRAV-märken. Det innebär att över 60 % av det som serveras  är KRAV-märkt eller ekologiskt.