Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nya eventlokaler och café på hotellet

 
 • Downtown Camper har numera även en entré ut mot Drottninggatan, där den nya cafédelen ligger.

  Downtown Camper har numera även en entré ut mot Drottninggatan, där den nya cafédelen ligger.

 • Eventytorna kan rymma 650 personer.

  Eventytorna kan rymma 650 personer.

 • Det finns 13 lika konferensrum i bottenplanet som fått namnet Roots.

  Det finns 13 lika konferensrum i bottenplanet som fått namnet Roots.

 • I det nya caféet har inredningen en tydlig flirt med natur och friluftsliv.

  I det nya caféet har inredningen en tydlig flirt med natur och friluftsliv.

Föregående
Nästa
 
Downtown Camper, som öppnade i september för två år sedan, är ett av Scandics signaturhotell i Stockholm. Hotellet har 494 rum,  restaurangen Campfire, takbar och wellnessyta med uppvärmd utomhuspool samt  mötes- och eventytor som nu utökas tillsammans med ett café.

Cafét går att nå inifrån hotellet men det har även  fått en egen entré ut mot mot Drottninggatan. Den stora entrén till hotellet ligger annars på andra sidan fastigheten, vid Brunkebergstorg.

Det är med bakgrund i en växande efterfrågan för större event- och mötesytor med mer flexibilitet, som Downtown Camper och fastighetsägaren Stena Fastigheter nu har utökat hotellets kapacitet med ett ytterligare våningsplan på 1700 kvm. På nya Roots finns 13 mötesrum i varierande storlek, och med de flyttbara väggarna kan 9 rum öppnas upp för att skapa en 900 kvm stor eventyta för upp till 650 personer. 

Eventytorna, som ligger i bottenplanet, har fått namnet Roots.
- Vi är väldigt glada att nu kunna erbjuda det många av våra kunder efterfrågat - stora och flexibla ytor med samma sköna atmosfär som på hotellet i övrigt. På Downtown Camper pratar vi om ”Meeting Unusual” och när vi nu öppnar Roots får vi en helt ny dimension på detta. Med vårt utbud av aktiviteter, wellness, nattsömn och god mat och dryck, kan våra gäster få en helt unik event- eller mötesupplevelse hos oss, säger Erica Åberg, tf hotelldirektör på Downtown Camper by Scandic.

I anslutning till Roots har Downtown Camper även öppnat ett nytt vegetariskt café, där både mötesdeltagare och flanörer från Drottninggatan är välkomna. Här ligger fokus på hållbarhet, wellbeing och gemenskap: Både mat och möbler har valts ut med hänsyn till miljö och klimat, och råvarorna är i majoritet växtbaserade och ekologiska.

Återigen ligger prisbelönade arkitektbyrån Stylt Trampoli bakom design och inredning.

 Gensvaret för nya eventytan Roots har sedan säljstarten i januari varit stort och efterfrågan har redan överträffat förväntningarna.

Av: Annika Rådlund Källa: Scandic
Foto: Annika Rådlund