Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Idag startar Sthlm Street Food och Food Truck-SM

 
Idag startar Sthlm Street Food och Food Truck-SMSthlm Street Food och Food Truck-SM intar Kungsträdgården INu är dags för Sthlm Street Food och Food Truck-SM i Kungsträdgården.  Nytt för i år är den nya tävligen Sweet Food Award. och att matfestivalen pågår både fredag och lördag. Vinnaren i Food Truck-SM presenteras idag fredag kl 13.


Idag rullar matfestivalen Sthlm Street Food in i Kungsträdgården för tredje året i rad. I år är intresset för att delta i Food Truck-SM större än någonsin – hela 47 food trucks är anmälda till den prestigefyllda tävlingen.
Nytt för i år är den nya tävlingen Sweet Food Awards och att festivalen utökats till två dagar.
 I år är den två heldagar med 80-talet Food Trucks från hela landet på plats, som bjuder på smaker från hela världen. Både vego, kött och sött.


Food Truck-SM
Redan klockan 9 på fredagen startar den prestigefyllda tävlingen Food Truck-SM. I år är det rekord i antal tävlande – hela 47 Food Trucks från hela Sverige kommer att stå startklara när juryn drar igång tävlingen. Ny juryordförande är kockprofilen Malin Söderström, som till vardags driver Moderna Museets restaurang, och med sig har hon bland andra matskribenten Anette Rosvall, bloggaren Anders Gustavsson och tidningens Gourmets chefredaktör Tove Oskarsson Henkel.

Klockan 11.00 slår festivalen upp dörrarna för allmänheten och klockan 13.00 presenteras vinnaren på stora scenen. Sthlm Street Food håller öppet 11.00–19.00 både fredag och lördag . Förra året lockade matfestivalen över 10 000 besökare på en enda dag.

 

Sweet Food Awards 2019
I år kommer även Sveriges smarrigaste Sweet Food att koras i den nya tävlingen Sweet Food Awards. Vinner gör den som serverar den godaste street food-desserten. ”Sweet Food” är en efterrätt, fika eller snacks som äts stående på gatan. Vinnaren presenteras klockan 13.00 på stora scenen på fredagen samtidigt som vinnaren av Food Truck-SM.  
Juryn för Sweet Food Award består av konditorerna Magnus Johansson, känd från bland annat Dessertmästarna, och Cecilia Andersson, samt bloggaren Emma Brink från Brinken Bakar på Elle Mat och vin.

– I år blir det ”dubbelt så gott” när vi kör två dagar istället för en. Intresset är jättestort; det har varit fullbokat sedan länge och vi har en lång väntelista med både Food trucks och restauranger som önskar vara med, säger Åsa Bard Talborn, operativ projektledare för Sthlm Street Food. 


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Stockholmsmässan