Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Byggstart för storhotellet i Göteborg

 
 • Så här kommer Clarion Hotel Draken att se ut när det är färdigbyggt 2027.

  Så här kommer Clarion Hotel Draken att se ut när det är färdigbyggt 2027.

 • Clarion Hotel Draken kommeratt ha 35 våningar och bli 100 meter högt.

  Clarion Hotel Draken kommeratt ha 35 våningar och bli 100 meter högt.

 • Det nya hotellet knyts samman med befintliga byggnader.

  Det nya hotellet knyts samman med befintliga byggnader.

 • De två översta våningarna blir en restaurang och skybar med utsikt över staden och hamninloppet.

  De två översta våningarna blir en restaurang och skybar med utsikt över staden och hamninloppet.

Föregående
Nästa
 
 Nu på måndag 9 september är det symbolisk byggstart för Göteborgs nya storhotell Clarion Hotel Draken, ett 35 våningar högt utropstecken som förstärker Järntorgskvarterens roll som centrum för möten, nöje och kultur.

I stället för ett traditionellt spadtag firas byggstarten med ett ett sprakande event, något som inte är helt ovanligt när Petter Stordalen är inblandad. Kopplingen till både biografen Draken och Göteborg Film Festival är central i hela projektet, vilket kommer att märkas på måndagens aktivitet.

Spadtaget kommer att ske på Olof Palmes plats framför Folkets Hus och i ceremonin kommer Erik Selin, VD för Balder, Petter Stordalen, Nordic Choice Hotels, Mats Arnsmar, VD för Folkets Hus och Hampus Magnusson, byggnadsnämndens ordförande i Göteborg, att medverka.

Det nya hotellet knyts samman med befintliga byggnader och ska bilda en helhet med drygt 450 hotellrum, flera restauranger och konferenslokaler. De två översta våningarna blir en restaurang och skybar med utsikt över staden och hamninloppet. Med en total höjd på lite över 100 meter så blir Draken Göteborgs högsta hotellbyggnad tillsammans med Gothia Towers tredje torn som är 100 meter.

 Draken är en del av konsortiet som utvecklar stadens stora utbyggnadsområde Södra Älvstranden, med Skeppsbron i ena riktningen och Masthuggskajen i den andra. När allt står färdigbyggt runt år 2027 är målet att Draken ska bli den självklara samlingspunkten som förenar de nya stadsdelarna med områdets klassiska attraktioner och kulturliv. Hotellet ska stå klart 2022.Av: Annika Rådlund Källa: Balder och Clarion
Illustrationer:  Erséus Arkitekter AB