Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nöjesparkerna kräver att regeringen agerar

 
Nöjesparkerna kräver att regeringen agerarNöjesparkernas caféer, restauranger, barer och kiosker har också varit stängda under hela säsongen. I måndags remitterade regeringen en promemoria med förslag om att vissa verksamheter ska få bedrivas för fler än 50 personer under förutsättning att de kan säkra ett avstånd mellan besökarna. Men landets nöjesparker är inte med på listan

Nöjesparkerna som förutom åkattraktioner har både restauranger, caféer, konferensmöjligheter, eventlokaler, shower och barer har inte haft möjlighet att öppna på hela säsongen 2020.

–Vi i Svenska Nöjesparksföreningen är djupt besvikna över att regeringen helt ignorerar nöjesparkernas situation, meddelar Magnus Widell, ordförande för Svenska Nöjesparksföreningen.

Den promemoria som regeringen nu offentliggjort beskriver hur kultur- och idrottsevenemang ska kunna öppna för fler än 50 deltagare nämner inte nöjesparkerna. 

–  I alla andra länder i Europa är nöjesparkerna öppna medan vi efter fem månaders försök till dialog inte ens har fått diskutera igenom vår plan för ett ansvarsfullt öppnade med ansvariga myndigheter. Istället råder i det närmaste näringsförbud för våra verksamheter. Nöjesparkerna har inte haft intäkter sedan 2019 och vi klarar inte en säsong till med stängda anläggningar. Vi behöver besked om framtiden nu, annars riskeras inte bara höstens och julens verksamhet i parkerna, utan även hela nästa säsong, säger Magnus Widell.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Park and resorts