SM i utomhusmatlagning genomförs trots inställd festival
19 Aug 2020
Sweden Outdoor Festival skulle ha gått av stapeln på Billingen Skövde för femte gången den 26-27 september. Men på grund av rådande omständigheter kommer den inte genomföras.
- Det känns jättetråkigt att även behöva ställa in årets festival, men nu kan vi inte vänta längre med att fatta beslut och därför har styrelsen för Next Skövde beslutat att ställa in festivalen. Däremot har vi försökt att få fram några programpunkter som vi vet är uppskattade och genomföra dem i annan form, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.
Den planerade finalen av SM i utomhusmatlagning kommer att genomföras den 27 september, men utan publik. Finalen kommer istället att live-sändas digitalt. En nyhet för året är Skol-SM i utomhusmatlagning och det kommer att genomföras som planerat den 25 september med deltagande lag från 3 restaurangskolor i Skövde, Örebro och Ryssby i Småland.
På lördagen den 26 september när festivalen skulle ägt rum blir det också en upplevelselöpning med guide på Billingen som arrangeras av Billingen X-trail.
Att själv laga mat utomhus under handledning har också varit en uppskattad aktivitet och den genomför vi nu under två helger i september där det finns möjlighet att boka in sig i mindre grupper och laga mat tillsammans med Mattias Hägg.
- Vi hoppas att dessa aktiviteter kommer att bli uppskattade även om de sker i liten skala. Sedan vet vi ju att Billingen har lockat stora mängder av besökare till sitt ordinarie utbud och det är det vi får hänvisa till i år. Men vi ser redan fram emot att komma tillbaka med festivalen i full kraft nästa år, avslutar Micael Worbin.
Next Skövde arbetar för att positionera Skövde som destination. Bolaget ska driva och utveckla besöksnäringen så att den ökar och utvecklar Skövdes attraktionskraft.
19 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet har inrett ett Mellorum
Mellorummet har glammiga detaljer och utlovar flera överraskande inslag. Bland annat kommer...
-
Husmanskosten får en egen dag i kalendern
"Husmanskostens dag har potential att bli en viktig dag"
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen: