SM i utomhusmatlagning genomförs trots inställd festival
19 Aug 2020

Sweden Outdoor Festival skulle ha gått av stapeln på Billingen Skövde för femte gången den 26-27 september. Men på grund av rådande omständigheter kommer den inte genomföras.
- Det känns jättetråkigt att även behöva ställa in årets festival, men nu kan vi inte vänta längre med att fatta beslut och därför har styrelsen för Next Skövde beslutat att ställa in festivalen. Däremot har vi försökt att få fram några programpunkter som vi vet är uppskattade och genomföra dem i annan form, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.
Den planerade finalen av SM i utomhusmatlagning kommer att genomföras den 27 september, men utan publik. Finalen kommer istället att live-sändas digitalt. En nyhet för året är Skol-SM i utomhusmatlagning och det kommer att genomföras som planerat den 25 september med deltagande lag från 3 restaurangskolor i Skövde, Örebro och Ryssby i Småland.
På lördagen den 26 september när festivalen skulle ägt rum blir det också en upplevelselöpning med guide på Billingen som arrangeras av Billingen X-trail.
Att själv laga mat utomhus under handledning har också varit en uppskattad aktivitet och den genomför vi nu under två helger i september där det finns möjlighet att boka in sig i mindre grupper och laga mat tillsammans med Mattias Hägg.
- Vi hoppas att dessa aktiviteter kommer att bli uppskattade även om de sker i liten skala. Sedan vet vi ju att Billingen har lockat stora mängder av besökare till sitt ordinarie utbud och det är det vi får hänvisa till i år. Men vi ser redan fram emot att komma tillbaka med festivalen i full kraft nästa år, avslutar Micael Worbin.
Next Skövde arbetar för att positionera Skövde som destination. Bolaget ska driva och utveckla besöksnäringen så att den ökar och utvecklar Skövdes attraktionskraft.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Next Skövde
19 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"