Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

SM i utomhusmatlagning genomförs trots inställd festival

 
SM i utomhusmatlagning genomförs trots inställd festivalDen planerade finalen av SM i utomhusmatlagning kommer att live-sändas digitalt. Arrangören Next Skövde tvingas ställa in årets upplaga av Sweden Outdoor Festival, men satsar ändå på att genomföra vissa aktiviteter.

Sweden Outdoor Festival skulle ha gått av stapeln på Billingen Skövde för femte gången den 26-27 september. Men på grund av rådande omständigheter kommer den inte genomföras. 

- Det känns jättetråkigt att även behöva ställa in årets festival, men nu kan vi inte vänta längre med att fatta beslut och därför har styrelsen för Next Skövde beslutat att ställa in festivalen. Däremot har vi försökt att få fram några programpunkter som vi vet är uppskattade och genomföra dem i annan form, säger Micael Worbin, evenemangsansvarig på Next Skövde.

Den planerade finalen av SM i utomhusmatlagning kommer att genomföras den 27 september, men utan publik. Finalen kommer istället att live-sändas digitalt. En nyhet för året är Skol-SM i utomhusmatlagning och det kommer att genomföras som planerat den 25 september med deltagande lag från 3 restaurangskolor i Skövde, Örebro och Ryssby i Småland.

På lördagen den 26 september när festivalen skulle ägt rum blir det också en upplevelselöpning med guide på Billingen som arrangeras av Billingen X-trail.

Att själv laga mat utomhus under handledning har också varit en uppskattad aktivitet och den genomför vi nu under två helger i september där det finns möjlighet att boka in sig i mindre grupper och laga mat tillsammans med Mattias Hägg.

- Vi hoppas att dessa aktiviteter kommer att bli uppskattade även om de sker i liten skala. Sedan vet vi ju att Billingen har lockat stora mängder av besökare till sitt ordinarie utbud och det är det vi får hänvisa till i år. Men vi ser redan fram emot att komma tillbaka med festivalen i full kraft nästa år, avslutar Micael Worbin. 

Next Skövde
arbetar för att positionera Skövde som destination. Bolaget ska driva och utveckla besöksnäringen så att den ökar och utvecklar Skövdes attraktionskraft.


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Next Skövde