Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ny VD för Restaurangakademien i höst

 
Ny VD för Restaurangakademien i höstJesper Johansson blir ny VD för Restaurangakademien i höst. Under hösten kommer Jesper Johansson att tillträda som ny VD för Restaurangakademien, han kommer närmast från Werners Gourmetservice där han arbetat som utbildningsansvarig.

Hanna Halpern som har haft tjänsten i tio år, och även arbetat med Årets kock, kommer att sitta kvar som VD till den 15 september när Jesper Johansson kommer att tillträda tjänsten. Han har en lång bakgrund inom restaurang, både som kökschef och kock från bland annat Grythyttan och Måltidsakademien men också från utbildningsvärlden inom en rad roller, inte minst från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet där han var chef för grundutbildningen och ansvarig för institutionens samtliga program och kurser. 

– Restaurangakademien är en institution inom svensk gastronomi och står för hög kvalitet. Jag har alltid inspirerats av Restaurangakademien och såg det som en ny utmaning att få möjligheten att leda verksamheten. Det finns stora möjligheter till utveckling och jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som branschen nu står inför tillsammans med nya kollegor, säger han.

 – Jag är otroligt glad att vi har funnit varandra i denna rekrytering. Branschen behöver nytänkande och oavsett hur marknaden utvecklar sig så kommer kompetensutveckling alltid att vara viktigt. Vi kan agera både som en gastronomisk mötesplats fysiskt och digitalt, samt aktivt stötta Sveriges restauratörer att skapa långsiktigt hållbara matupplevelser med hjälp av kunskap. Jesper känns som den perfekta personen att driva detta från vision till verklighet,
 säger Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör för Menigo som är ägare av Restaurangakademien. 
 

Restaurangakademien
Grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Ägs i dag av Menigo.
'


Av: Annika Rådlund Källa och foto: Restaurangakademien

Taggar

Nyheter Restaurang