Ny VD för Restaurangakademien i höst
6 Aug 2020
Hanna Halpern som har haft tjänsten i tio år, och även arbetat med Årets kock, kommer att sitta kvar som VD till den 15 september när Jesper Johansson kommer att tillträda tjänsten. Han har en lång bakgrund inom restaurang, både som kökschef och kock från bland annat Grythyttan och Måltidsakademien men också från utbildningsvärlden inom en rad roller, inte minst från Restaurang- och hotellhögskolan vid Örebro universitet där han var chef för grundutbildningen och ansvarig för institutionens samtliga program och kurser.
– Restaurangakademien är en institution inom svensk gastronomi och står för hög kvalitet. Jag har alltid inspirerats av Restaurangakademien och såg det som en ny utmaning att få möjligheten att leda verksamheten. Det finns stora möjligheter till utveckling och jag ser fram emot att ta mig an utmaningarna som branschen nu står inför tillsammans med nya kollegor, säger han.
– Jag är otroligt glad att vi har funnit varandra i denna rekrytering. Branschen behöver nytänkande och oavsett hur marknaden utvecklar sig så kommer kompetensutveckling alltid att vara viktigt. Vi kan agera både som en gastronomisk mötesplats fysiskt och digitalt, samt aktivt stötta Sveriges restauratörer att skapa långsiktigt hållbara matupplevelser med hjälp av kunskap. Jesper känns som den perfekta personen att driva detta från vision till verklighet,
säger Nina Wahlgren Gill, Marknads- och Kommunikationsdirektör för Menigo som är ägare av Restaurangakademien.
Restaurangakademien
Grundades 1985 av kockarna Björn Halling, Örjan Klein, Frank Hollingworth och Åke Håkansson som ville skapa en gastronomisk mötesplats för restaurangbranschen. Ägs i dag av Menigo.
6 Aug 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"