McDonald’s öppnar flera nya restauranger
19 Nov 2020
Trots pandemin och ett tufft läge för restaurangbranschen så fortsätter McDonald’s att etablera nya restauranger på flera platser runt om i Sverige. Idag slår McDonald’s upp dörrarna till årets tredje nyetablering, en ny restaurang i Mörtlösa och under nästa år öppnar McDonald’s ett antal nya restauranger till exempel i Brunna Park och Bålsta, båda norr om Stockholm. Örnsköldsvik blir en ny ort för McDonald’s i mitten av 2021 och Gävle får ytterligare en restaurang under året. Etableringarna kommer innebära omkring 200 nya arbetstillfällen under 2021. Ambitionen är att växa med 30 till 40 restauranger under de kommande fem åren. Totalt kommer satsningen på nya restauranger att leda till nära 2 000 arbetstillfällen runt om i landet.
Den betydande expansionen av restauranger kommer leda till nya arbetstillfällen, där många ungdomar kommer att ha möjlighet att få den första viktiga raden i CV:t, där de i restaurangerna får möjlighet att utveckla viktiga färdigheter och erfarenheter.
- Vi har en ambitiös plan för att expandera i Norden och det är glädjande att vi kan fortsätta växa i Sverige. Vi ser stor marknadspotential i Sverige och med expansionen öppnar upp för flertalet nya arbetstillfällen i ett läge när samhället behöver det som mest och dessutom skapar vi fler goda matupplevelser för våra gäster, säger Andreas Larsson, etableringschef McDonald’s Sverige.
Just nu finns omkring 200 McDonald’srestauranger i Sverige.
De nya restaurangerna kommer att vara utrustade med modern teknik som ger gäster möjlighet att beställa mat genom digitala skärmar som skickar ordern direkt till köket. Maten tillagas direkt vid beställningstillfället vilket innebär både en godare matupplevelse för gästerna och minskat matsvinn med hela 20%. Dessutom kommer restaurangerna att erbjuda bordsservering som gör att även serviceupplevelsen blir ännu bättre.
- Det känns alltid fantastiskt att få öppna upp en ny restaurang och välkomna fler medarbetare och gäster. I år känns det extra bra då jobben har blivit färre i många branscher och stunderna av glädje har blivit ännu viktigare för människor. Ambitionen för de nya restaurangerna är att de ska vara moderna och tillgängliga för alla. Med det nya beställning- och tillagningssystemet tillagas maten direkt vid beställning och med bordsserveringen kommer våra gäster få en ännu bättre helhetsupplevelse, säger Joachim Knudsen, VD McDonald’s Sverige.
Samtliga restauranger som är en del av expansionen kommer också utrustas med laddstolpar.
Av: Annika Rådlund Källa: McDonald’s
19 Nov 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Thilda Mårtensson ny köksmästare på Julita Wärdshus
Tar över efter Bocuse d’Or Europe-medaljören Gustav Leonhardt
-
Tre kockar tar fram klimatsmarta tolkningar på krogklassiker
Desirée Jaks, Louise Johansson och Melvin Glimstål skapar moderna klassiker för krogen
-
Årets bästa öl och whisky
Här är hela listan:
-
Nu öppnar Clarion Hotel Malmö Live nya restaurangen Grand Italian
"Vi har längtat efter att äntligen få öppna vår skybar igen efter renovering"
-
Ruth Weldergiorgis utsedd till världens bästa konferenskock
"För mig blir det ett sätt att visa vad som går att göra"
-
Mackrecept: Smakrika Italienaren
Grillad macka med kyckling, mozzarella och parmesan
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok