Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Hotellrum förvandlas till konstupplevelse

 
Hotellrum förvandlas till konstupplevelseKonstrummet planeras att öppna i december 2020 och kommer vara tillgängligt till sista mars 2021. På Clarion Hotel Malmö Live har man, tillsammans med konstnärer, nyttjat ett av hotellets tomma rum för att skapa en konstupplevelse utöver det vanliga. Rummet rymmer nu en hel stad.

Under den rådande pandemin står många hotellrum tomma, vilket Clarion Hotel Malmö Live och konstnären Jeanette Gostomski såg som en möjlighet. Tillsammans med Jeanettes konstkollegor har man gjort om ett hotellrum till en konstupplevelse som inrymmer en hel stad.

Projektet går under namnet #gallery2408 och är ett initiativ av Jeanette Gostomski (SPACE by Jeanette) som tillsammans med ljuddesigner Silas Bieri, fotograf Alexis Rodríguez Cancino och kulturproducent Jonna Eriksson (Drafts of Silence) arbetat fram ett konstnärligt koncept speciellt utformat för rum 2408 på 24:e våningen av Clarion Hotel Malmö Live.

Rummet är till ytan inte större än ett standardrum, men har en takhöjd på fem meter och en stor glasvägg genom vilken besökaren kan blicka ut över Turning Torso och ända ut till horisonten på Öresund.

— Vi har länge sett potential i det unika rummet 2408 och har spekulerat på att ändra om det. Men då vi ofta har fullbokat hotell har vi inte kunnat avvara rummet, tills det kom en pandemi. Det här känns som en jätterolig upplevelse att erbjuda, säger Jens Lyckman, VD på Clarion Hotel Malmö Live.

#gallery2408 inrymmer en hel stad i ett enkelt hotellrum. Det är en skulpturinstallation, ett fotogalleri och en topografisk karta fylld av ljud som erbjuder ett nytt och unikt sätt att uppleva Malmö. Målet är att man avslappnat kan se sig omkring i rummets olika vrår under sin dygnsvistelse i rum 2408.

— Vi är alla intresserade av att ta det vardagliga och triviala ur sin naturliga miljö och förhöja det i en ny kontext. Min installation kommer att vara grundad i olika geometriska former, ytor och texturer i kombination med Silas ljud, eller rättare sagt tystnader, och Alexis fotografier. Som fotograf arbetar Alexis utifrån väldigt liknande perspektiv som mig, och det kommer att lägga fler intressanta lager på verket. Vi arbetar på både makro- och mikronivå, vi uppmärksammar det stora och väldigt synliga samtidigt som vi finner det intressanta i de små detaljerna, säger Jeanette Gostomski.

Rummet planeras att öppna i december 2020 och kommer vara tillgängligt till sista mars 2021. Man kan redan nu kan gästerna boka övernattningar i rummet.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotels