Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Marcus Samuelsson har öppnat en ny restaurang på Clarion Hotel Sign

 
Marcus Samuelsson har öppnat en ny restaurang på Clarion Hotel SignMarcus Samuelsson på plats på Clarion Hotel Sign i Stockholm tillsammans med kökspersonalen.
Kitchen & Table Norrmalms restaurang och bar har under sommaren genomgått en totalrenovering designad av Inside by Wingårdhs arkitekter. Tillsammans med Marcus Samuelsson i rollen som Creative Director satsar hotellet på en grönare och mer klimatsmart meny där närodlat, ekologiskt och hållbarhet är grunden till allt.   

–Clarion Hotel Sign har sedan öppning varit en speciell plats för mig och vi har hela tiden legat i framkant när det gäller hållbarhet. Det finns inbyggt i vårt DNA med ekologiska råvaror, en konstant strävan att minska matsvinnet och hälsosamma alternativ på våra menyer. I takt med att vår publik blir allt mer medveten om matens påverkan på oss och vår miljö vill vi med den nya generationens Kitchen & Table erbjuda gästen möjligheten att att välja hälsosammare alternativ. Vi brinner för Green Nudging och det är i relationen med våra lokala leverantörer som utveckling och förflyttning sker. Det är här vi hämtar inspiration, säger Marcus Samuelsson.

På Kitchen & Table Norrmalm ska gästen mötas av en kulturell och kulinarisk upplevelse där smakerna inspireras från det mångkulturella Manhattan i kombination med influenser från Nordens traditionella tillagningstekniker. Urban Garden kallas den centrala delen av menyn där grödor utgör grunden och animaliskt protein adderas som pricken över i:et.

Rekryterad som köksmästare är Tal Borenshtein, tidigare köksmästare inom F12-gruppen, som kommer till Kitchen & Table Norrmalm med bred erfarenhet från internationella kök från bland annat mellanöstern, nord- och latinamerika.

Hotellets interiör präglas av skandinavisk design och naturliga material och urbana inslag. 

 –Vi kommer aktivera vår bar och restaurang med olika evenemang såsom dj:s, utställningar och liveframträdanden, säger Anna Haxne, Food & Beverage Manager, Clarion Hotel Sign.

Nytt är också baren som intar position som en “Sustainable Bar” med en tydlig strävan att minimera organiskt avfall. “Zero Waste Bars” är ett begrepp som fått stort internationellt genomslag de senaste åren där all produktion genomlyses och analyseras. 
En av förändrignarna som gjorts, för att värna om naturen, är att byta ut alla plastsugrör i drinkarna mot stålsugrör som diskas och återanvänds.
 
Naima Agnaou, restaurangchef Kitchen & Table Norrmalm, har etablerat ett barteam med Hedda Bruce och Fredrik Löwenhamn i spetsen, båda närmast från Marie Laveau. Ambitionen är att driva Sveriges barscen framåt genom en väl utvecklad och hållbar cocktaillista med betoning på nordiska råvaror.

I restaurangens Coffee Shop erbjuds snacks och lättare mat dagligen. 

BY MARCUS SAMUELSSON 
I  portföljen  ingår flera varumärken, Norda Bar och Grill i Göteborg, American Table Brasserie & Bar i Stockholm, Eatery Social Taqueria i Malmö och Skanstull i Stockholm. Vi finns 19 restauranger under varumärket Kitchen & Table by Marcus Samuelsson i Sverige, Norge och Finland.Av: Annika Rådlund Källa: Clarion 
Foto: By Marcus Samuelsson och T. Söderberg