Kocken Nils Molinder startar fiskskola på YouTube
16 Jun 2020
Den nya fiskskolan på YouTube vänder sig till alla som känner sig osäkra vid hantering av fisk från fiskdisken eller fritidsfisket. Framför kameran finns Nils Molinder och delar med sig av sina bästa tips efter över 30 år som kock och fiskhandlare. Serien lär ut allt från hur man väljer rätt fiskar till hantering, förvaring och tillagning samt passande tillbehör. Nils Molinder passar även på att tipsa om sina bästa sillinläggningar till midsommar.
– I år kommer de flesta av oss vara kvar i Sverige under sommaren vilket skapar fantastiska möjligheter till att laga god mat på bra råvaror. Vi behöver äta mer från hav och sjö och nu är det ett bra tillfälle att lära sig grunderna. Med YouTube-skolan vill jag visa att det är lätt att både ta hand om fisk samt tillaga den, säger kocken och fiskhandlaren Nils Molinder.
Han började sin karriär som 13-åring med att filea fisk i Östermalmshallen och idag står han bland annat bakom Melanders Fisk samt de anrika restaurangerna Ulla Winbladh, KB och Wedholms Fisk. Nils Molinder är även författare till boken Fisk - den ultimata kokboken om fisk och skaldjur.
Den nya fiskskolan publiceras 16 juni på Melanders Fisk Youtube-kanal.
Om Melanders
Den första Melandersbutiken öppnade 1988 i Östermalms Saluhall av bröderna Erik och Nils Molinder. Den lilla fiskdisken i Östermalmshallen har idag vuxit till ett delikatessimperium med 7 fiskbutiker samt 8 restauranger där ibland Art Bakery, Southside, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, Konstnärsbaren, Sjöpaviljongen och anrika Wedholms fisk på Nybrokajen.
Av: Annika Rådlund Källa: Melanders
Foto: Rebecca Brage
16 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"