Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Kocken Nils Molinder startar fiskskola på YouTube

 
Kocken Nils Molinder startar fiskskola på YouTubeNils Molinder startar fiskskola på YouTube inför semestern Kocken och fiskhandlaren Nils Molinder lanserar nu en fiskskola på YouTube för alla hemmakockar inför sommaren. I avsnitten ger han sina allra bästa tips för hur man väljer, hanterar och tillagar färsk fisk samt skaldjur.   

Den nya fiskskolan på YouTube vänder sig till alla som känner sig osäkra vid hantering av fisk från fiskdisken eller fritidsfisket. Framför kameran finns Nils Molinder och delar med sig av sina bästa tips efter över 30 år som kock och fiskhandlare. Serien lär ut allt från hur man väljer rätt fiskar till hantering, förvaring och tillagning samt passande tillbehör. Nils Molinder passar även på att tipsa om sina bästa sillinläggningar till midsommar.

– I år kommer de flesta av oss vara kvar i Sverige under sommaren vilket skapar fantastiska möjligheter till att laga god mat på bra råvaror. Vi behöver äta mer från hav och sjö och nu är det ett bra tillfälle att lära sig grunderna. Med YouTube-skolan vill jag visa att det är lätt att både ta hand om fisk samt tillaga den, säger kocken och fiskhandlaren Nils Molinder.

Han började sin karriär som 13-åring med att filea fisk i Östermalmshallen och idag står han bland annat bakom Melanders Fisk samt de anrika restaurangerna Ulla Winbladh, KB och Wedholms Fisk. Nils Molinder är även författare till boken Fisk - den ultimata kokboken om fisk och skaldjur.


Den nya fiskskolan publiceras 16 juni på Melanders Fisk Youtube-kanal. 

Om Melanders 
Den första Melandersbutiken öppnade 1988 i Östermalms Saluhall av bröderna Erik och Nils Molinder. Den lilla fiskdisken i Östermalmshallen har idag vuxit till ett delikatessimperium med 7 fiskbutiker samt 8 restauranger där ibland Art Bakery, Southside, Ångbåtsbryggan, Ulla Winbladh, Konstnärsbaren, Sjöpaviljongen och anrika Wedholms fisk på Nybrokajen. 


Av: Annika Rådlund Källa: Melanders
Foto:  Rebecca Brage