Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

The Hotel festival arrangeras i augusti

 
I sommar blir det premiär för The Hotel Festival, en helt ny sorts upplevelse som Radisson Blu Scandinavia Hotel, Clarion Hotel Post och Elite Park Avenue  i Göteborg arrangerar för musikälskare.

När hotellen stod tomma under våren och konserter ställdes in tog eventbyrån Revolve saken i egna händer, tillsammans med Timo Räisänen anordnade de en helt ny sorts musikupplevelse. Vårkvällen blev en succé och nu är de tillbaka med ett nytt, större koncept – en hel hotellfestival.

Under 22–23 augusti kommer en fullfjädrad festival med populära artister äga rum på de tre  hotellen i centrala Göteborg. För att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer om social distansering kommer gästerna kunna streama konserterna live på sina hotellrum. Där kan de även önska låtar från artisterna och chatta med andra festivalbesökare. Dessutom kommer några lyckligt utvalda gäster få besök av olika artister och bli inbjudna till att medverka på spelningarna.

- Det skall bli kul att fylla hotellet med musik igen, säger Jessica Rivle Hotelldirektör på Radisson Blu Scandinavia. Vi har stora luftiga ytor och stora hotellrum, vilket känns tryggt inför en sådant här event. Vi kommer heller inte att maxa antalet gäster.

Alla tre hotell kommer ha varsin huvudartist, en resident, som backas upp av artister inom sin genre. De kommer spela en stor roll genom hela festivalupplevelsen och influera temat på just sitt hotell.

- Konserten med Timo var lite av ett experiment, för att vara ärlig. Men det blev så lyckat att vi nu tar det ett steg längre och ger göteborgarna något att verkligen se fram emot i sommar. Samtidigt känns det bra att vi kan stötta lokala företag på ett ansvarsfullt sätt, säger Daniel Jonzon, på eventbyrån Revolve.


När: 22–23 augusti
Var: Radisson Blu Scandinavia Hotel, Clarion Hotel Post och Elite Park Avenue Hotel
Hur: Vilka artister som kommer uppträda uppdateras löpande på festivalens hemsida thehotelfestival.se

Av: Annika Rådlund Käll och foto: Radisson Blu