Jimmi Eriksson kommer tävla för Sverige i Bocuse d’Or
29 Okt 2021
Tävlingsrätterna bedömdes av den namnkunniga juryn bestående av bland andra Tommy Myllymäki, Jonas Dahlbom och Henrik Norström.
De tävlande i Bocuse d’Or Sverige tillagade två rätter vardera, en vegetarisk baserad på svamp och potatis och en kötträtt med huvudråvara rapsgris. Till respektive rätt fanns förbestämda förutsättningar gällande såser och garnityr. Jimmi Eriksson tog hem segern med den totalt högsta poängen för de bägge rätterna.
Juryns motivering:
"Med ett mycket välorganiserat och professionellt agerande i köket har han, med respekt för råvarorna, skapat två tekniskt och vackert utförda rätter med balanserad, intressant och mycket god smak".
För Jimmi Eriksson innebär vinsten att han blir Sveriges kandidat i Bocuse d’Or 2022 och 2023.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Gastronomi Sverige
29 Okt 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"
-
Nordic Choice Hotels miljardsatsar i Helsingfors
Bygger nytt, renoverar och uppgraderar
-
Svenska hotellpriser lockar utländska besökare
”Hälften av alla bokningar i februari gjordes via agenter från utlandet"
-
Fyra slott och fästningar blir en del av Nordic Choice Hotels
"För oss är det ett viktigt strategiskt val"
-
Kosta Boda Art Hotel arrangerar Kosta Vin- & Matfestival
"Detta är första gången vi håller en festival liknande detta"
-
Malmö Öl- & Whiskyfestival arrangeras i helgen
Nytt för i år är att...